Представете си, че ядете вкусна, подхранваща купа говежди ориз. Не,

...
Представете си, че ядете вкусна, подхранваща купа говежди ориз. Не,
Коментари Харесай

Говежди ориз - растителна алтернатива на месото?

Представете си, че ядете вкусна, подхранваща купа говежди ориз. Не, не говеждо с ориз — говежди ориз. Това е, което екип от южнокорейски откриватели се надяват да реализират с техния новоразработен хибриден ориз, отгледан в лаборатория с кравешки мускули и мастни кафези в оризовите зърна.

Оризът, който е обагрен в розово, може да предложи по-евтин, по-екологично резистентен източник на протеини с доста по-нисък въглероден отпечатък от говеждото, споделят откривателите.

„ Представете си, че получаваме всички хранителни субстанции, от които се нуждаем, от клетъчно обработен протеинов ориз “, сподели главният създател Sohyeon Park в известие за пресата в сряда, когато проучването беше.

„ Оризът към този момент има високо равнище на хранителни субстанции, само че прибавянето на кафези от добитък може в допълнение да го увеличи. “

Ето по какъв начин го вършат: те първо покриват ориза с рибен желатин, с цел да оказват помощ на месните кафези да се захванат по-добре. След това те вкарват стволови кафези от кравешки мускули и мазнини в оризовите зърна, които се оставят да се култивират в петриево ястие.

Животните имат микроскопични „ биологични скелета “, които оказват помощ на клетките да порастват, с цел да образуват тъкани и органи, а оризовите зърна имат пореста, проведена конструкция, която имитира това скеле, както и молекули, които в допълнение подхранват тези кафези, се споделя в изследването. След това месните кафези порастват на повърхността на оризовото зърно и вътре в самото зърно. След към 9 до 11 дни получавате крайния артикул, който проучването разказва като „ напомнящ суши от микроговеждо месо и има друга текстура, хранителен профил и усет от обичайните оризови зърна “.

Говеждият ориз е по-твърд и по-крехък от типично лепкава, мека текстура на елементарния ориз - и е с по-високо наличие на протеини и мазнини, откри изследването. Учените задушават ориза, с цел да го проучват, откривайки, че оризът с по-високо наличие на мускули мирише повече на говеждо и бадеми, до момента в който оризът с по-високо наличие на мазнини мирише на сметана или кокосово масло.
„ Създадена е нова хранителна съставна част, която може да преодолее хранителната рецесия на човечеството “, се споделя в изследването, добавяйки, че новите решения са от решаващо значение за превъзмогването на „ възходящите опасения за здравето, рисковете от инфекциозни болести, изменението на климата и дефицита на запаси “.

Животновъдните системи са виновни за 6,2 милиарда метрични тона въглероден диоксид, навлизащ в атмосферата всяка година. Това е към 12% от всички излъчвания, породени от индивида, демонстрират данни на Организация на обединените нации. Производството на говеждо месо е най-въглеродно интензивното.

Но доста месни различни артикули се борят да пробият до всеобщия пазар и да се харесат на потребителите; след извънредно сполучлив пазарен дебют през 2019 година, Beyond Meat загуби благоразположението на вложителите и означи внезапен спад на приходите си, разяснява CNN.

Но групата корейски откриватели споделят, че техният артикул може да има предимство; употребява безвредни, налични съставки, което прави крайния артикул резистентен за произвеждане и елементарен за портфейла, съгласно изследването.

Говеждото сега коства към 14,88 $ за кг, а оризът коства 2,20 $ за кг, до момента в който говеждият ориз, в случай че бъде пуснат на пазара, може да коства единствено 2,23 $.

И за всеки 100 грама създаден протеин, хибридният ориз се счита, че отделя по-малко от 6,27 кг (около 13,8 паунда) въглероден диоксид. Същото количество говеждо създава 49,89 кг (около 110 паунда) въглероден диоксид, се споделя в изследването.
На доктрина кравите биха могли един ден да бъдат напълно отстранени от уравнението. Изследователите са употребявали кафези, взети от добитък за проучването - само че в случай че те или други учени могат да разработят клетъчна линия, което значи кафези, които могат да продължат да се разделят и порастват за дълги интервали от време, " ние можем да получим клетките си без развъждане на добитък ", сподели Парк. „ След това можем да създадем устойчива хранителна система. “

Говеждият ориз към момента няма да се намира в заведенията за хранене - екипът възнамерява да доразвие процеса, тъй че клетките да могат да порастват по-добре в оризовото зърно и да създават повече хранителна стойност. Те също по този начин се надяват, че това може да усъвършенства текстурата и усета на ориза, сподели Парк. А що се отнася до яркорозовия му цвят? Това идва от средата за клетъчна просвета, в която се съхранява оризът, а не от месните кафези, и може да бъде оцветена по друг метод, в случай че се употребява друга среда.

Но Парк има огромни очаквания. Един ден може даже да се популяризира в супермаркетите в подготвени за консумация комплекти или пакети за храна, сподели тя.

„ Сега виждам целия свят от благоприятни условия за тази хибридна храна на зърнена основа. Един ден може да послужи като хранително облекчение при апетит, военна дажба или даже галактическа храна “, сподели тя в прессъобщението.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР