Представете си, че ви се е случило най-ужасното: станали сте

...
Представете си, че ви се е случило най-ужасното: станали сте
Коментари Харесай

Китайската обреченост на Европа

Представете си, че ви се е случило най-ужасното: станали сте един от европейските водачи. Да, през днешния ден, да, на тази нещастна Европа. И желаете или не, в този момент сте принудени да участвате на всеки няколко седмици, хапейки пръсти, в ритуалните сесии за унищожаването на Европа, наречени Европейски срещи на високо ниво. Каквато оня ден това още веднъж се организира в Брюксел.

И откривате, че от през вчерашния ден всичко, което вършиме оттук насетне, би трябвало да е с взор към Китай. Дори и да не е било в дневния ред на срещата на върха. Дори и да сте мечтали в никакъв случай да не мислите по какъв начин да си имате работа със страна, която благодарение на друга среща на високо ниво - в Москва по-рано през седмицата, докара света до нова епоха (както вашите лични специалисти и коментатори единомислещо признават).

Въпросът е следният: програмата на срещите в Брюксел и преди беше депресираща и страховита. По начало сте били обречени още веднъж да слушате несъответстващия Владимир Зеленски, изискващ от вас повече оръжия и муниции. Този път той се е държал толкоз необичайно, че участниците в срещата са се съгласили да се опитат да не разгласяват това деяние в медиите, наричайки диалога на срещата " затворен ". След това вие вадите резолюция за упоменатите тези муниции. След това отново се оказвате обречени - на дневен ред стои въпросът за цялостна възбрана в Европейския съюз за произвеждане и продажба на естествени (бензинови) коли от 2035 година А вие седите и си мислите: какво ли идващият път ще бъде неразрешено за хората в този огромен концентрационен лагер, в който се трансформира тази Европа. И докога народът ще го търпи?

Но най-малко сте знаели сигурно, че не е имало проект да се приказва за никакъв Китай, което е отлично, тъй като никой във вашия концентрационен лагер не е подготвен за подобен диалог. И тогава се появяват проверяващи публицисти, които откриват, че след московската среща на високо ниво Владимир Путин - Си Цзинпин диалогът ви в Брюксел е съвсем напълно за това какво да се прави.

Става дума за поредност от изявления в хонконгския “Саут Чайна Морнинг Пост ”, в които се споделя: никой не е очаквал толкоз мощни резултати от връзката сред двамата водачи в Москва. Всички са мънкали под нос мантри, че Пекин в действителност желае да убеди Москва да капитулира в украинските полета, т.е. Китай в действителност ще работи съгласно техния западен сюжет или най-малко се държи настрани от цялата тази история.

И внезапно генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутереш посещава срещата в Брюксел и изнася лекции там: в случай че продължите да се преструвате, че „ изолирате “ Китай, тогава той ще тръгне „ напълно в личната си посока “. Тук всички си спомнят неотдавнашната тирада на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която сподели, че Китай е почнал да убеждава европейското произвеждане да се реалокира при него зад Великата стена. Тоест същите производства, които в този момент трябваше да умрат, за което този път се събираха в брюкселския завод за пердашене на печати. Да не приказваме за обстоятелството, че Съединените щати преди този момент се заеха със същото евакуиране на всичко най-хубаво от Европейски Съюз. Като цяло предизвикателство.

В резултат на това се оказва, че в идващите дни или през април вие, европейските многострадалци, зарязвате всичко и отивате в Пекин. Тази седмица дойде министър председателят на Испания, по-късно ще пристигна ред на президента на Франция и премиера на Италия, по-късно шефът на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел.

Това са международните водачи (за разлика от европейските чиновници): водачите вършат мощен ход, а цяла Европа оставя нормалните си каузи и речи и се втурва да се приспособява към новата действителност. И тази действителност е доста елементарна: спрете да говорите за това, че Украйна не би трябвало да губи, и други досадни изречения, дано съществено да разберем за какво породи спорът и какво би трябвало да направи всеки в този момент.

И корените на протичащото се са, че преди година Европейски Съюз имаше шанса да построи съгласувана китайска политика, учредена на елементарна действителност: ставаше дума за главния търговски сътрудник на Стария свят, надали не последната вяра за отърваване на Европа от икономическа деградация. А на срещата на високо ниво Китай-ЕС още веднъж се чуха горди европейски указания към Пекин по какъв начин да се държи в личната си страна и в света като цяло. Така и стигаме до настоящата обстановка, която въпреки всичко би трябвало да бъде подредена по някакъв метод. Защото без Китай и Русия нещата по света не могат да се решат.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР