Представете си, че върху малък фрагмент от Bitcoin цифрово се

...
Представете си, че върху малък фрагмент от Bitcoin цифрово се
Коментари Харесай

Надпиши ми Bitcoin. Нов тип NFT разкрива възможности за милиарди

Представете си, че върху дребен откъс от Bitcoin цифрово се изрисуват 3D изображения на обекти, като, да вземем за пример, разноцветни сфери. След това си представете, че ги продавате за 16,5 милиона $.    По различен метод казано, тъкмо когато доста хора си мислеха, че криптовалутите катастрофират, Bitcoin вдъхва живот на нов вид NFT.    Новата криптоидея, показва Reuters, се появява тази година, откакто надстройка на мрежата на Bitcoin към този момент разрешава на всеки сатоши - най-малката номинална стойност на биткойн, или една стомилионна част, да съхранява няколко мегабайта данни. От текст и изображения до аудио и видео.    Съхранението на данни е непредвидена последица от надграждането, споделят от осведомителната организация, само че тя ненадейно дава опция на криптоентусиастите да вградят общо 385 000 " надписа " върху Bitcoin от януари насам, в това число над 200 000 файла с изображения и над 150 000 текстови такива, сочат данните на Glassnode Market Intelligence.    " Мисля, че това в действителност е началото на фундаментална смяна на методът, по който можете да употребявате Bitcoin ", споделя Алекс Милър, основен изпълнителен шеф на мрежата за разработчици Hiro.   

Ако се върнем към началото, цветните сфери са част от TwelveFold, сбирка от 300 изображения на 3D обекти, визуализирани в мрежа, от разработчиците на NFT Yuga Labs, известни най-много със своя Bored Ape Yacht Club.  
Колекцията се трансформира в рентабилен артикул този месец, когато компанията продава на търг 288 от тях за 16,5 млн. $, по данни на изследователската компания Delphi Digital.     Въпреки че пазарът на този нов вид Bitcoin NFT действа едвам от януари, Galaxy пресмята, че до 2025 година той може да доближи 4,5 милиарда $, задвижван от растежа на самата криптовалута.    В катализатор може да се трансформира и представянето на самата NFT промишленост. По данни на CryptoSlam, представени от Reuters, общите продажби на NFT възлизат на към 1 милиарда $ за предишния месец, което е възобновяване по отношение на 324-те млн. през ноември, само че към момента е дребна част от почти 5 милиарда $, регистрирани през януари предходната година, и 2,7 милиарда $ през май.     
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР