Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи

...
Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи
Коментари Харесай

Как да отворим лесно бутилка вино без тирбушон

Представете си, че разполагате с идеалната съботна вечер. Всички грижи от миналата седмица са останали зад тила ви: мислите за най-сетне отлитат и вие сте дружно с вашата половинка. Решавате да извършите нощта сантиментална. Отивате до магазина, взимате бутилка вино и ненадейно разбирате, че нямате тирбушон. Не се тормозете, тъй като имаме точните препоръки за вас, написа dariknews.bg. За благополучие се оказва, че може да употребявате съвсем всичко на разположение, с цел да отворите бутилката.

1. Винт и плоски клещи.

Намерете винт и плоски клещи. Колкото по-голяма е главата на винта, толкоз по-добре. Вземете го и го поставете в тапата, тъй че да стърчи с близо 1,5 сантиметра над нея. Използвайте плоски клещи, с цел да издърпате винта дружно с тапата. Ако нямате клещи, може да употребявате керпеден.

2. Джобно ножче.

Може да премахнете тапата от бутилка вино благодарение на нормално джобно ножче. Острието би трябвало да бъде задоволително малко, с цел да се побере в гърлото на бутилката. Някои хора предлагат използването на джобно ножче с назъбено острие. Внимателно поставете ножа в тапата. Сега го раздвижете от ляво надясно. Внимателно издърпайте тапата нагоре, с цел да отворите бутилката. Забележка: Ако инцидентно сте сложили ножа в тапата под ъгъл, доста деликатно се пробвайте да притиснете бутилката към равна повърхнина, до момента в който се пробвате да издърпвате тапата. Гърлото на бутилката елементарно може да се разбие.

3. Тел и плоски клещи.

Нужно ви е парче стоманена тел (например от типа, който се употребява за изработката на закачалки за дрехи). Ако е належащо, я изправете. Използвайте клещи, с цел да огънете телта от ъгъл под 30 градуса. Внимателно прокарайте телта сред ръба на тапата и гърлото на бутилката, до момента в който куката мине под тапата. Ако желаете, може да поставите ръкавици, с цел да намалите триенето от телта с кожата на ръцете.

4. Кламер и писалка.

Вземете два кламера и една писалка. Разгънете кламерите, като оставите единствено U-образната форма в двата им края. Прокарайте единия кламер сред тапата и гърлото на стъклената бутилка. Когато доближи края на тапата, го завъртете, с цел да образувате захват, с който да я издърпате. Направете същото с другия кламер. Хванете двата края, които стърчат в горната част и ги усучете. След това прокарайте химикал или молив през дупчицата и деликатно издърпайте тапата.

5. Винт и държач за царевица.

Ако замените плоските клещи с държач на царевичен кочан и го употребявате в композиция с винт, може да получите нещо, сходно на Т-образен тирбушон. Винтът има функционалност на хоризонтална част от тапата и отвесна от държача. Запомнете, държачът на царевичния кочан би трябвало да бъде по-малък от главата на винта. Внимателно притиснете винта към тапата. Използвайте държача на царевичния кочан по този начин, че неговите два шипа да прихванат крепко главата на винта. Използвайте показалец и междинен пръст, с цел да издърпате държача на царевичния кочан. По този метод може да премахнете безвредно тапата от бутилката.

6. Нож и химикал.

Този способ включва побутване на тапата в бутилката. Промушете корка с нещо остро. Това ще докара до понижаване на налягането в бутилката, преди да избутате тапата. Поставете бутилката на пода или всяка друга твърда, постоянна или хоризонтална повърхнина. Притиснете корка надолу като употребявате химикал или различен предмет, който не е изострен и има подобаваща ширина спрямо тази на тапата.

7. Чук вид " кози крайник " и дребни пирони.

Внимателно забийте пироните в тапата, като ги подредите в една линия с малко пространство сред тях. Използвайте главата на чука като ефикасен лост. Издърпайте тапата от бутилката и... когато най-сетне я отворите...е време да си налеете чаша и да се отпуснете...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР