Представете си бъдеще, в което можете да правите почти всичко

...
Представете си бъдеще, в което можете да правите почти всичко
Коментари Харесай

Картите за плащане отиват в историята, ще плащаме с ръка

Представете си бъдеще, в което можете да вършиме съвсем всичко единствено с махване на ръка: да пазарувате, да пътувате с метрото или да влизате в офиса. В Китай Tencent към този момент го прави.

Базираният в Шънджън софтуерен колос пусна в деяние услуга за сканиране на длани в Китай, която има за цел да разреши на потребителите да оставят множеството от най-важните си движимости у дома: ключовете за дома, портфейлите или телефоните, съобщи " 19 минути ".

Въпреки че самата технология не е нова - компании като Amazon (AMZN) оферират свои лични оферти от години - Tencent желае да бъде компанията, която най-сетне ще я трансформира в всеобща, съгласно Гуо Ризен, върховен началник на компанията.

" Имаме убеденост в това ", сподели в извънредно изявление за CNN Гуо, заместник-генерален управител на звеното Weixin Pay Industry Application на Tencent, когато беше запитан дали това може да съставлява нова норма.

Може би никоя друга компания в Китай не знае повече за обслужването на масите от Tencent. Тя е притежател на WeChat, вездесъщата китайска платформа, която стана известна като " суперприложение ", употребявано за всичко - от обществени мрежи до поръчка на хранителни артикули и цифрови заплащания.

Сега тя залага на Weixin Palm Payment - биометрична система, стартирана през май за потребителите на Weixin Pay, сестринското приложение на WeChat. Услугата е налична единствено в континентален Китай.

Софтуерът разрешава на потребителите да се откажат от смарт телефоните си или от директните си карти, когато се качват на линия на пекинското метро, да вземем за пример, като слагат ръцете си над датчик. След това инфрачервените камери проучват самостоятелните отпечатъци на дланите и неповторимите модели на вените под кожата, което разрешава идентифициране на всеки консуматор и обработка на заплащането в границите на секунди.

Според оценка на консултантската компания Goode Intelligence до 2026 година световният пазар на биометрични заплащания ще доближи над 3 милиарда консуматори и стойност от близо 5,8 трилиона $.

Миналата година JPMorgan се базира на тази опция, обявявайки лична пилотна стратегия за програмен продукт за засвидетелствуване на заплащанията с потребление на сканиране на длани.

Системата е сходна на софтуера за различаване на лица, единствено че с по-голяма акуратност, съгласно Гуо. " С технологията за сканиране на лица хората могат да си наподобяват доста - като близнаци ", сподели той. " Но при разплащанията с длани даже братя и сестри, които си наподобяват, имат неповторими отпечатъци от длани и вени. "

Приложението се преглежда в промишлеността и като надграждане на системите, употребявани от дълго време от редица японски компании, които разрешават на чиновниците да сканират дланите си, с цел да влизат в офис здания, означи Гуо.

Тези системи изискват от потребителите да притискат ръцете си върху сканиращите устройства - нещо, което те може да са по-малко склонни да вършат в този момент, когато пандемията е направила хората по-фобични от микроби, сподели той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР