Представените наскоро Galaxy Z Fold5 и Galaxy Flip5, Galaxy Watch6

...
Представените наскоро Galaxy Z Fold5 и Galaxy Flip5, Galaxy Watch6
Коментари Харесай

10-те най-важни ъпгрейда в новите устройства на Samsung

Представените неотдавна Galaxy Z Fold5 и Galaxy Flip5, Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic, както и таблетите от серията Galaxy Tab S9 носят софтуерна еволюция посредством рационализиране и оптимизации

Светлин Желев преди 4 минути 6 Сподели

Най-четени

IT НовиниЕмил Василев - 20:30 | 27.08.2023

Китай тества най-голямото Гаусово оръдие в света – то може да изстрелва 124-килограмови снаряди

IT НовиниЕмил Василев - 20:34 | 28.08.2023

Учени са разгадали по какъв начин да създават тетратенит – метеоритен метал, който може да размени редките метали и да промени света на технологиите

IT НовиниДаниел Десподов - 11:20 | 29.08.2023

Нашата галактика може да е квантов компютър

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

По традиция в разгара лятото Samsung показа най-нови звезди в галактиката си на особено събитие, което няма по какъв начин да сте пропуснали, в случай че следите Kaldata. На бял свят се появи петото потомство сгъваеми устройства Galaxy: Galaxy Z Flip5 и Galaxy Z Fold5, новите Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic, предопределени да оказват помощ на потребителите да изградят по-здравословни привички както денем, по този начин и през нощта, както и новата серия Galaxy Tab S9 – премиум артикули които предефинират визията за таблети на пазара и слагат напълно нови стандарти за образно преживяване и изобретателна независимост. Избрахме за вас най-важните неща, на които би трябвало да обърнете внимание.

1. По-ярки екрани за Galaxy Z Fold5

Galaxy Z Fold5 разполага с 6,2-инчов (външен) екран на капака и 7,6-инчов главен (втрешен) екран – също като при Galaxy Z Fold4. И двата са с динамични AMOLED панели и разполагат с адаптивни 120Hz честоти на освежаване. Компанията обаче е осигурила сензитивно усъвършенстване, защото екраните на Galaxy Z Fold5 са по-ярки. В Galaxy Z Fold4 и двата екрана имаха оптималната пикова бляскавост от 1200 нита. Новият Galaxy Z Fold5 обаче предлага до 1750 нита пикова бляскавост, което улеснява потреблението му в добре осветена среда, изключително под директна слънчева светлина. Освен това екранът на капака към този момент се предлага със отбрана Corning Gorilla Glass Victus 2 вместо Victus+ на своя предходник, което го защищава по-добре от надраскване.

2. Нова панта, промени в дизайна и цветове за Galaxy Z Fold5 и Flip5

Galaxy Z Fold5 и Flip5 се оферират с напълно новата панта Flex, която понижава дистанцията сред двете половини на телефона и разрешава сгъването им изцяло, прилепвайки. Това е значимо, защото разрешава цялостното затваряне на телефоните, като се заобикаля навлизането на дребни прахови частици, които могат да повредят екрана. Пантата с две релси е и по-устойчива на удари. Когато е прегънат в затворено състояние, Galaxy Z Fold5 е с размери 13,4 мм, което го прави по-тънък от Galaxy Z Fold4, който е с размери 15,8 мм. Новият Galaxy Z Flip5 се отличава с дебелина от 15,1 мм в съпоставяне със 17,1 мм при Galaxy Z Flip4. Galaxy Z Fold5 е и по-лек – 253 грама, спрямо предходния модел, който тежеше 263 грама. Пантата работи отлично и в композиция с камерата като с FlexCam, можете да вършиме фотоси от всевъзможни ексцентрични ъгли, закрепвайки добре телефона. Когато снимаш другари, функционалността Dual Preview разрешава първо да се видят във външния екран Flex Window, с цел да могат да създадат промени в действително време за съвършената фотография.

Що се отнася до цветовете, Galaxy Z Fold5 се предлага в класическо Phantom Black покритие, както и в кремав цвят, който компанията показа с Galaxy Z Fold4. „ Студено синьо “ покритие е ново допълнение към линията. На пръв взор наподобява, че телефонът е светлосив, само че при по-внимателно наблюдаване се оказва, че е с тънък колорит на синьото. Смартфонът се предлага в общоприетите цветове, които Samsung назовават „ мистично черно “ и „ натурален памук “. Galaxy Z Flip5 е в обичайните „ графитено “, „ натурален памук “ и „ лавандула “, като лавандулово покритиее малко по-светло от това, което компанията оферираше предходната година. Тази година е добавено и „ ментово “ като четвърта алтернатива.

3. Нови способи за мултитаскинг в Galaxy Z Fold5

Големият главен екран постоянно е бил преимущество на моделите Galaxy Z Fold, защото дава повече пространство за работа. За да усъвършенства това преживяване, Fold5 идва с нови жестове, които вършат мултитаскинга по-лесен от всеки път. Samsung ги назовава Multi Window и App Continuity с Taskbar-а, а има и отлично работеща drag and drop функционалност.

С тях да вземем за пример, можете да извършите превъртане с два пръста от левия или десния завършек на екрана и да отворите две приложения едно до друго. Ако потребителите желаят да минимизират един прозорец, те могат да плъзнат по диагонал от ъглите на екрана.

Друга функционалност разрешава на потребителите да плъзгат и пускат файлове непосредствено от едно приложение в друго, като избират файловете с един пръст, а с другия направляват до мечтаната дестинация. Емблематичната лента на дилемите към този момент може да включва до четири неотдавна употребявани приложения, което оказва помощ на потребителите да превключват сред тях с лекост.

С hidden pop-up, обещано приложение може да продължи да работи на назад във времето, до момента в който в това време потребителите могат да гледат видеосъдържание на цялостен екран и да беседват с другари в плаващ изскачащ прозорец в профил на екрана.

4. По-тънък S Pen за Galaxy Z Fold5

Samsung показа и нов S Pen Fold Edition с Galaxy Z Fold5. Въпреки че не предлага нови функционалности, той е с към 40% по-тънък от предходния модел. Диаметърът му е единствено 4,35 мм, до момента в който по-старият S Pen Fold Edition е с размери 7,4 мм. Въпреки че Galaxy Z Fold5 не разполага с вграден слот за S Pen като Galaxy S23 Ultra, купувачите могат да закупят калъфа Slim S Pen Case, който се предлага с S Pen, подложен в специфичен слот.

5. Поддръжка на Samsung DeX за Galaxy Z Flip5

Повечето флагмани на Samsung поддържат DeX – платформа, която трансформира телефоните в настолен компютър благодарение на външна клавиатура, мишка и екран. Досега обаче тази функционалност липсваше в моделите Galaxy Z Flip. С Galaxy Z Flip5 режимът DeX дебютира в линията Galaxy Z Flip. Samsung DeX оказва помощ на потребителите да основат спонтанна настолна настройка, с цел да извършват дейно съществени задания като инспекция на имейли, редактиране на документи, сърфиране в интернет и изразходване на мултимедия на огромен екран. За да активирате режима DeX, активирайте режима за огледално отразяване на екрана на поддържания екран, плъзнете пръст надолу от горната част на екрана на Galaxy Z Flip5, с цел да видите панела за бързи настройки, и натиснете бутона DeX. На идващия екран изберете тв приемника или монитора, на който да излъчвате.

6. 256 GB съществена памет за Galaxy Z Flip5

Повечето смарт телефони в днешно време се оферират със 128 GB съществена памет. Тази памет обаче може да се запълни по-бързо, в сравнение с потребителите си мислят, изключително в случай че вършат доста фотоси и видеоклипове. Миналата година Galaxy Z Flip4 оферираше и 128 GB памет в базовия вид, от които потребителите получавахах единствено към 110-115 GB използваема памет. Тази година обаче Samsung предлага Galaxy Z Flip5 с варианти от 256 GB и 512GB, с цел да се възползват притежателите му пълноценни от опциите му. По-голямото пространство ще даде опция на потребителите да съхраняват повече файлове в телефоните си, което ще им разреши да основават мемоари, без да се тормозят, че ще им свърши паметта.

7. Нов Flex Window в Galaxy Z Flip5

С Galaxy Z Flip5 Samsung показа новия Flex Window – огромен външен екран екран, който разрешава на потребителите да имат достъп до потребна информация, без да разгъват смарт телефона. Дисплеят на капака е с диагонал 3,4 инча и разполага със Super AMOLED панел с оптималната бляскавост 1600 нита, периодичност на освежаване 60 Hz и разграничителна дарба 306 ppi. Въпреки че дисплеят не разрешава на потребителите да се възползват от One UI на Samsung, той предлага потребителски интерфейс, основан на уиджети, който разрешава на потребителите да ревизират времето, да ръководят възпроизвеждането на музика, да получават актуализации за фондовия пазар с Гугъл Finance, да преглеждат историята на позвъняванията и доста други. Потребителите могат да плъзгат пръст по екрана, с цел да превключват сред уиджетите, или да притискат към центъра, с цел да разкрият всички дейни уиджети. Впечатляващо е, само че даже можеш да отговориш на текстови известия в придвижване благодарение на Quick Reply с цялостна QWERTY клавиатура и видимост на историята на чата.

8. Много мощност с новия чипсет за Galaxy Z Fold5 и Flip5: Snapdragon 8 Gen 2 SoC

Под капака Galaxy Z Fold5 и Flip5 разполагат с мощния Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy. Осемядреният чипсет обезпечава с към 20% по-висока продуктивност от SoC Snapdragon 8+ Gen 1 на Fold4 и Flip4. Чипсетът е и по-ефективен от своя предходник, което би трябвало да се отрази на живота на батерията на телефоните. Въпреки че сгъваемите телефони от пето потомство имат същия размер на батерията като предходните версии, те би трябвало да устоят по-дълго. С по-добра графична продуктивност и модернизиран процесор за обработка на изображения, новите сгъваеми телефони работят с One UI 5.1.1, основан на Android 13, а компанията даде обещание да обезпечи четири години актуализации на Android и пет години актуализации на сигурността. Устройствата оферират и усъвършенствани варианти за безжична връзка, в това число Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3.

9. Galaxy Watch6: Завръщане на въртящата се рамка

Samsung даде на спортния Galaxy Watch6 по-големи акумулатори, по-големи екрани и, най-малко при модела Classic, това донесе завръщането на въртящата се рамка, която за последно беше забелязана при Galaxy Watch4 през 2021 година.  Новият Watch6 ще се предлага в 40- или 44-милиметрови разновидности (с екрани с почти 1,3 и 1,5 инча съответно), до момента в който класическият е в 43- или 47-милиметрови размери (със сходни размери на дисплея).

Серията Galaxy Watch6 идва с оферти за здравни препоръки и по-мощна продуктивност в изтънчен и грациозен дизайн, с по-тънка рамка, по-голям и по-ярък екран и по-интерактивен потребителски интерфейс. И двата модела оферират още по-голям и разнороден избор от циферблати, както и нови варианти за каишката, с цел да могат да следват и реализират задачите си.

Galaxy Watch6 разполага с усъвършенствани датчици, в това число такива за сърдечен темп, температура на кожата и биоимпеданс (състав на тялото). Софтуерът на Wear OS на Гугъл продължава да се ръководи от Samsung, като компанията има ново приложение за Gmail. Потребителският интерфейс One UI на Samsung остава част от платформата, в това число за по-добра информация за съня.

10. Galaxy Tab S9 към този момент е водоустойчив

Семейството на Galaxy Tab също получи ободряване, като новата линия Galaxy Tab S9 се отличава с усъвършенствани процесори Qualcomm Snapdragon Gen 2 и водо- и прахоустойчиви структури с рейтинг IP68 (както за таблета, по този начин и за стилуса S Pen). В цялата линия можете да откриете огромни и впечатляващи AMOLED екрани, като размерите на екраните към момента варират от 11 инча при базовия Galaxy S9, 12,4 инча при Galaxy S9 Plus и 14,6 инча при Galaxy S9 Ultra. Налице е и нов бежов цвят.

С новите си устройства, показани в края на юли, Samsung продължава да се утвърждава като водач и иноватор в областта на смарт телефоните със сгъваеми екрани, постигайки забележителен прогрес през последните години. Компанията сполучливо трансформира нововъведенията в сгъваемите устройства в налични артикули, което отразява предаността й към непрекъснатото рационализиране на софтуерния опит за потребителите си. Поразителните Galaxy Z Fold5 и Galaxy Z Flip5 носят най-новите достижения в дизайна и функционалността на сгъваемите телефони, а със своите изключителни часовници Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic, както и новаторските таблети от серията Galaxy Tab S9, Samsung потвърждава уговорката си към разширение на хоризонтите на софтуерните благоприятни условия и даването на непрекъсната интеграция на смарт устройства в ежедневния живот на потребителите.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР