Предсрочно през тази година ще бъдат довършени и пуснати 30

...
Предсрочно през тази година ще бъдат довършени и пуснати 30
Коментари Харесай

2018-та ще е годината на автомагистрала Хемус, според регионалният министър


Предсрочно през тази година ще бъдат довършени и пуснати 30 км от автомагистрала " Струма ". Очакването е това да стане през есента, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред Българска национална телевизия.

Министър Нанков сподели още, че тази година стартира строителството на още 30 км. от автомагистрала " Хемус ", а се възнамерява и уголемение на автомагистрала „ Тракия “.

" Аз съм уверен, че 2018 година ще бъде годината на тол таксите, а и на " Хемус ", защото стартираме действителното, физическо осъществяване на 26 км. 9,3 западна страна от Ябланица до п.в. Боаза до Тетевенския разклон, нагледно казано. Проектираме още 50 км. - ще стартираме с тръжните процедури за избор на реализатори до разклона за Плевен и от източна страна - Белокопитово до Бухово са още 16 км. Стартираме с действителното строителство през 2018 година ", означи министър Нанков.

" Правителството възнамерява и разширение на автомагистрала " Тракия " в сектора София - Пловдив, откъдето единствено за едно денонощие по Коледните празници 30 000 автомобила са напуснали София. По наставление на Европейската комисия ще се ремонтират и всички рискови тунели по автомагистралите - " Ечемишка ", " Топли дол " и " Траянови врата ", сподели още районният министър.

Министър Нанков съобщи също по този начин, че през 2019 година винетките за леките коли би трябвало да станат електронни, а за ТИР-овете над 3,5 т. ще се вкарат тол такси.

" Това беше главната логичност - с изключение на множеството доходи в бюджета, да обърнем модела и да го създадем обективен и почтен за всички български жители. Да намерим баланс сред бизнеса и сред публичния интерес, защото няма друга страна в Европа, в която пътният бранш да се устоя от притежателите и ползвателите на леки коли ", сподели той.

По програмата за енергийна успеваемост на постройките са санирани 996 здания, утвърдени са още 2022, като има 80 сигнала за нередности, заяви още районният министър.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР