Предсрочният отказ от дерогацията (за преработка на петрол с произход

...
Предсрочният отказ от дерогацията (за преработка на петрол с произход
Коментари Харесай

Синидикат в Лукойл Нефтохим Бургас иска рафинерията да продължи да работи с руски петрол

Предсрочният отвод от дерогацията (за преправка на нефт с генезис Русия) ще докара до проблеми със снабдяването на вътрешния пазар с налични горива, ще вдигне цените освен на горивата, само че и на всички артикули и услуги в страната, ще докара до съществено повишение на така и така високата към този момент инфлация, хиляди ще изгубят работните си места, и освен ние, нефтохимиците, само че и доста други свързани браншове. Това написа в позиция на Синдиката на българските нефтохимици " Лукойл " q изпратена до всички висши държавни органи и получена през днешния ден в Българска телеграфна агенция.

За " Лукойл, който постоянно се е доказвал като социално-отговорен и правилен сътрудник, се популяризират неистини и измислици с една-едничка цел да се демонизира имиджът на най-големия вложител в страната, чийто главен грях са съветските му корени, нищо че е българска компания записана и работеща по българските закони ", показват от синдиката.

Служителите в рафинерията пишат, че тяхното безпокойствие е подбудено от ежедневната агресивност, с която се води " войната " против дружество, което е един от стожерите на българската стопанска система. Поредният образец е голословното решение, гласувано в икономическата комисия, за предварително преустановяване на получената от България дерогация за импорт на съветски петрол (която другояче е до края на 2024 година) - не е допустимо да бъде осъществено нито от софтуерна, нито от логистична позиция, написа в документа.

Синдикалистите настояват, че договорите за доставка на недопечен нефт се подписват 6 месеца авансово, а построяването на нова логистична инфраструктура изисква време. Един нов контейнер се строи най-малко година и половина, с цел да дава отговор на всички условия за промишлена и екологична сигурност, регламентирана в българските и европейските нормативни актове. Рязката промяна на плановата суровина без нужната конфигурация на всички софтуерни процеси може да докара до опасности от индустриални повреди, причиняващи вреди за екологията, живота и здравето на хората, написа в документа.

Членовете на Синдиката на българските нефтохимици декларират, че са подготвени на решителни дейности в отбрана на своите работни места.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР