Предсрочните парламентарни избори не успяха да активират повече хора да

...
Предсрочните парламентарни избори не успяха да активират повече хора да
Коментари Харесай

Ниска активност беляза предсрочното гласуване

Предсрочните парламентарни избори не съумяха да задействат повече хора да гласоподават по отношение на 4 април и Централната изборна комисия регистрира интензивност малко над 27 на 100 към 16 часа. Каква ще е финалната интензивност ще стане ясно в понеделник, само че съгласно социолози към 600 хиляди души в този момент са пропуснали да дадат гласа. Коментираните от медиите аргументи са, че хората са на отмора, лято и горещо е и възрастните гласоподаватели са се уплашили от машинния избор. Анализаторите обаче обясниха ниската интензивност с това, че тези избори не са били по този начин трагично значими като предишните, защото е било ясно, че ГЕРБ няма да съумеят да съберат задоволително поддръжка за сформиране на държавно управление, а от " ИТН " дадоха поръчка да излъчат постоянен кабинет,

" Най-важната причина за ниската изборна интензивност е че тези избори не бяха трагични, сякаш нещата бяха предрешени и беше ясно, че към ГЕРБ държавно управление няма да има ", разяснява деканът на Юридическия факултет на Софийския университет и някогашен министър на образованието Даниел Вълчев пред бТВ.

" ГЕРБ остават токсични, а партията на Трифонов ще излъчи държавно управление. ГЕРБ се стабилизира към 60 мандата и това ще е най-голямата опозиционна партия. Новото на тези избори е, че ги няма илюзиите, за които Борисов доста настояваше – че няма кой да ръководи умело с изключение на ГЕРБ и че Западът залага на него и на ГЕРБ – и двете се разколебаха по време на служебното държавно управление по доста безапелационен метод ", уточни Вълчев.

По думите му се е видяло, че " страната отлично може да се ръководи и без тази настройка, а Западът не залага еднолично нито на лица, нито на партии ".

" Наследството на ГЕРБ остави три казуса, които е добре да се артикулират, с цел да се види дали могат да бъдат решени в границите на някаква рационална вероятност – проведеното крадене, ръководството на страната ръчно, а не по отношение на правила и пълзящото опростачване на всичко към нас ", съобщи Вълчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР