Предсрочните парламентарни избори на 11 юли неусетно наближават, като днес

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: Председателят на ДАНС ще бъде сменен, газовата връзка с Гърция няма да е готова до другото лято

Предсрочните парламентарни избори на 11 юли незабелязано наближават, като през днешния ден изтече крайният период, в който партии и обединения се записаха за присъединяване в тях. В последния ден това направиха три от огромните партии: Българска социалистическа партия, ГЕРБ и " Демократична България " с нужните по 10 хиляди подписа в ЦИК. Вчера подписи в изборната комисия внесоха " Републиканци за България ", " Българско лято ", " ИТН " и Движение за права и свободи.

В същото време опитите на служебното държавно управление за кадрови промени по върховете на службите стартират да дават резултат. С решение на кабинета на премиера Стефан Янев ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев е препоръчан за освобождение. Указ за това би трябвало да подпише президентът Румен Радев.

Разгарът на политическото лято следва, само че идва и този в туризма. След като през вчерашния ден се оказа, че до края на юни туристи от огромните непознати пазари може и да не стигнат до нашите летни курорти, през днешния ден кабинетът одобри решение, с което предлага на концесионерите на морски плажове да понижат цените на чадъри и шезлонги. Става въпрос за понижение сред 50 и 100%, като разликата ще бъде за сметка на концесионното им заплащане. През предходната година също имаше такава опция.
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯКабинетът изиска от президента да освободи шефа на ДАНС Димитър Георгиев за накърняване престижа на службата
Служебното държавно управление предложи на президента Румен Радев да подпише декрет за освобождението на ръководителя на Държавната организация " Национална сигурност " Димитър Георгиев с претекст накърняване на престижа на службата.

За нов ръководител на организацията се предлага Пламен Тончев, чиновник на ДАНС и шеф на Териториална дирекция " Национална сигурност " в Кюстендил от 2020 година до момента. Актът на кабинета е предстоящ, доколкото е разумно разследване от два огромни политически абсурда в бранша от последните 10 дни.

Първият бе разкритието, направено от служебния вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, че службите са се самообезглавили, защото шефовете на ДАНС и Държавна организация " Разузнаване " са излезли в нескончаем неплатен отпуск до началото на септември. Последва и изказванието, направено първо от съпредседателя на " Демократична България " Атанас Атанасов и доказано от Рашков, че ДАНС и други служби са подслушвали политици от опозицията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР