предсрочни парламентарни избори. По-късно се очакват и резултатите. В края

...
предсрочни парламентарни избори. По-късно се очакват и резултатите. В края
Коментари Харесай

Косово избира парламент

предварителни парламентарни избори. По-късно се чакат и резултатите.

В края на декември, Конституционният съд касира вота, който изпрати на власт премиера Авдула Хоти. Съдът разгласи, че парламентарният избор, който постави завършек на дълга политическа рецесия, е н евалиден, защото единият от депутатите, който дава болшинство на държавно управление на Хоти, е бил наказан по-рано за машинация , съобщи АП.

Вотът се организира на фона на пандемията от ковид, икономическа рецесия и. Около 1,8 милиона гласоподаватели имаха право да изберат 120 депутати всред над 1000 претенденти от 28 политически групи. Около 100 000 косовски жители в чужбина също имаха право да гласоподават по пощата. Заразените с ковид можеха да гласоподават посредством мобилни екипи.
 Предсрочни избори в Косово на 14 февруари
Предсрочни избори в Косово на 14 февруари

Очакван ход на президента

Въпреки неприятното време, с температури до минус 10 градуса по Целзий и упования за ниска интензивност, доста гласоподаватели са отишли, с цел да гласоподават. Към 15 часа, интензивността е била 32,3%, което е по-висок резултат спрямо данните от последните избори по това време, съгласно Централната изборна комисия.

Новият кабинет ще се изправи пред предизвикването да изправи стопанската система на бедната страна на крайници и да понижи безработицата след битката с пандемията, както и да продължи битката с проведената престъпност и корупцията.

Албин Курти от лявата партия " Движение за самоопределяне " прикани хората да упражнят правото си на глас. " Предстоят доста провокации. Но се надяваме, че ще имаме огромна изборна интензивност и огромен резултат за демокрацията ", сподели Курти пред Асошиейтед прес. Изпълняващият длъжността министър-председател Авдула Хоти от дясноцентристката Демократична лига на Косово, чака народна власт, в която жителите си споделят думата.

Курти и Хоти са двамата съществени кандидати за поста министър-председател, като предизборните социологически изследвания сочат като любимец Курти.

От оповестяването на самостоятелност през 2008 година в Косово няма нито едно държавно управление, което да е приключило мандата си.
 Косово отива към предварителни избори
Косово отива към предварителни избори

Съдът разгласи, че парламентарният избор, който постави завършек на дълга политическа рецесия, е невалиден
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР