Предсрочни избори е по-добре за страната пред ротация. Това е

...
Предсрочни избори е по-добре за страната пред ротация. Това е
Коментари Харесай

Адв. Николай Хаджигенов: Ротацията означава Борисов и Пеевски най-отпред. Защо ни е това?

Предсрочни избори е по-добре за страната пред ротация. Това е мнението на юрист Николай Хаджигенов от Гражданско съдружие " Ние идваме ".
Ротацията значи – Борисов и Пеевски най-отпред, изясни той пред БНР и попита " Защо ни е това? ".
Според него по-полезното за страната е Борисов и Пеевски да са колкото се може по-далеч от властта. Но това няма по какъв начин да стане, тъй като тези, които са вътре с тях, са техни съучастници и те не желаят това да стане, изясни адв. Хаджигенов и акцентира, че хората, които са дали своят вот за тях, са били излъгани. " На тях им беше дадено противоположното на това, което се случи ", акцентира той в изявление за предаването " Хоризонт за вас ".
Адв. Хаджигенов е безапелационен, че не би трябвало да се тормозим от предварителни избори:
" Те са част от демократичния развой и в тях няма нищо притеснително. Напротив – би трябвало да се тормозим от тезата " Няма опция ". Алтернатива постоянно можем да създадем – това зависи от нас, не от тях ".
А " Промяната " се появиха след митингите и се трансфораха в замяна, добави мнението си той. По думите му митингите нямат нищо общо с тази " скотщина ", която се случва сега на " политическия пазар ":
" Това сега е тъкмо политически пазар – разделят една баница и всеки дърпа частите към себе си. /…/ Не се приказва за това кое е по-добре за страната, кое е по-добре за жителите, не се приказва по какъв начин ще преборим корупцията ".
Според него и едните, и другите са подготвени на всичко, с цел да се задържат още във властта. " Те от това живеят ", счита той.
Николай Хаджигенов подсети, че митингите през 2020 година са се борили точно против модела " Пеевски " и модела " Борисов ". Затова се борим и сега, добави той.
Той счита, че до момента в който назначенията зависят от сглобката, няма вид в регулаторите да се назначат почтени и честни хора, развивали се през годините, а не следващите политически послушници.
" Това не е инструмент за битка с корупцията в тези ръце. В тези ръце това е инструмент за отбраняване на корупцията и нищо друго ".
Николай Хаджигенов напомни, че ще ни одобряват в Шенген и еврозоната, когато отговорим за избрани критерии. Основният аршин е битка с корупцията - по какъв начин ще ни одобряват, попита риторично той и прикани за реалистично гледане на нещата.
" Самото битие на тази сглобка е причина да докара до бяс всеки рационален жител ", сподели в умозаключение юристът. Той разгласи, че най-вероятно ще вземат участие на европейските избори.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР