Предсрочините избори и липсата на редовно правителство не поставят под

...
Предсрочините избори и липсата на редовно правителство не поставят под
Коментари Харесай

ЕК: Предсрочни избори не поставят под въпроса плана за възстановяване

Предсрочините избори и неналичието на постоянно държавно управление не слагат под въпрос осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност. Това сподели Селин Гауер, ръководителка на работната група по плата в границите на Европейската комисия, която е на посещаване у нас. Тя се срещна с народни представители от 10 парламентарни комисии.

" Независимо от държавно управление или парламент, този проект е ориентиран към дълготрайни провокации пред страната ", сподели Гауер, представена от БНР.

Тя посочи като цели битката с корупцията, което да докара до последователно унищожаване на механизма за мониторинг и съдействие, енергийния преход, обществената промяна, поддръжката за райони и вложения в образованието и опазването на здравето.

Планът за възобновяване и резистентност е късмет да водим света по европейски модел за развиване, означи в приветствието си Калина Константинова, ръководител на Комисията по електронно ръководство и осведомителни технологии. Тя изрази задоволеност от обстоятелството, че България към този момент е получила първото заплащане по проекта.

" В този сериозен миг, както за Европа, по този начин и за целия свят, Планът за възобновяване и резистентност е един от най-важните механизми за осъществяване на сполучливи основни промени и за излизане от рецесиите на национално и европейско равнище. В тази връзка първото заплащане по проекта има значима роля за една финансова поддръжка за стопанската система ни, която ще ни направи по-конкурентни, цифрови и зелени ", сподели още Константинова.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР