Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски каза, че не е оптимист

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски каза, че не е оптимист
Коментари Харесай

Мицкоски: Не съм оптимист за решение докато София настоява, че сме били българи до 1945 г.

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски сподели, че не е оптимист за решение със София, до момента в който българската страна упорства, че македонците са били българи до 1945 година, т.е. че имат обща история от Средновековието до 1945 година и до момента в който договарят хора, които съгласно него не знаят да договарят.

" Искам да съм оптимист. Винаги сме оптимисти, че ще има почтено съглашение, че съглашението няма да е едностранно, а в действителност съразмерно. Но, за жалост, до момента това не се е случило, макар че по-рано ме убеждаваха, че са решени всички проблеми със съседите. Виждаме, че проблемите със съседите не се вземат решение, тъкмо противоположното ", сподели той. " Същността през миналите месеци и години на това да се снабдявам с несъгласие, е по една елементарна причина - че не можем да приемем, че сме били българи до 1945 година, т.е., че от Средновековието до 1945 година имаме обща история и сме били българи. Всичко звучи малко парадоксално ".

Той добави, че е по-загрижен за това, което назова " непрекъсната търговия на нашите преговорни позиции и метода, по който се водят договарянията ".

" Непрекъснато се търгува с нещо, с което не би трябвало да се търгува. Така не се водят договаряния. Но, разбирам ги, договарят хора, които не са преговаряли в живота си. Преговарят хора, които в живота знаят единствено да навеждат глава и да стигат до върха на правилото на охлюва ", добави Мицкоски.

Според него като друг народ, като македонци и като българи " може да се каже, че имаме обща история ".

" Както сме имали общи истории и с хървати, и с словенци, само че като друг народ в една и съща страна, която тогава функционираше на равнище федерация. Когато признаят това, тогава можем да седнем и да поговорим - като разнообразни нации ", сподели Мицкоски, представен от БГНЕС
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР