Председателят на ВКС Галина Захарова, на ВАС - Георги Чолаков,

...
Председателят на ВКС Галина Захарова, на ВАС - Георги Чолаков,
Коментари Харесай

Конференция, посветена на медиацията, събира шефове от съдебната система, правосъдното министерство и президентството

Председателят на Върховен касационен съд Галина Захарова, на Върховен административен съд - Георги Чолаков, правосъдният министър Крум Зарков, шефът на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев, членове на Висш съдебен съвет, специалисти от президенството, съдии и мн. други

Това ще са някои от гостите на Национална конференция, отдадена на медиацията по висящи правосъдни каузи. Това оповестяват през днешния ден от пресслужбата на Висшия правосъден съвет - уредник на форума.

Националната конференция се провежда от Висш съдебен съвет в осъществяване на промяната „ Върховенство на правото “ по Националния проект за възобновяване и резистентност. Целта естествено е - разширение на потреблението на различните начини за решение на разногласия.

На форума ще бъдат разисквани измененията в Закона за медиацията, които са факт от този февруари, свързаните с тях промени в Гражданския процесуален кодекс и предвижданата подзаконова нормативна уредба по отношение на въвеждането на института на правосъдната медиация.

Ето и истинското прессъобщение на Висш съдебен съвет:

На 22 март 2023 година, сряда, от 11 часа, в зала № 15 „ Тържествена “ на Съдебната палата в гр. София ще се организира Национална конференция на тематика: 

" Медиацията по висящи правосъдни каузи – благоприятни условия и изгода за всички участници “

Националната конференция се провежда от Висшия правосъден съвет, в осъществяване на промяната „ Върховенство на правото “ по Националния проект за възобновяване и резистентност посредством разширение на потреблението на различни начини за решение на разногласия.

На форума ще бъдат разисквани измененията в Закона за медиацията (обн. Дъждовни води, бр. 11/02.02.2023 г.), обвързваните с тях промени в Гражданския процесуален кодекс и предвижданата подзаконова нормативна уредба по отношение на въвеждането на института на правосъдната медиация, основаването на правосъдните центрове за медиация, новата роля на правосъдните посредници, на юристите, и други значими въпроси.

Законовите промени са резултат от взаимните старания на работната група към плана, с присъединяване на съдии, юристи и посредници. ЗИД на Защитена местност е измежду законите, включени в Плана за възобновяване и резистентност, които бяха признати от 48-то Народно заседание.

В работата на конференцията ще вземат присъединяване представители на Президентството, Министерство на правораздаването, Висшия правосъден съвет, ръководителите на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд, ръководителите на апелативните съдилища, съдии от Софийски градски съд и от Софийския областен съд, Националния институт на правораздаването, представители на Прокуратурата на Република България, на адвокатските колегии, на неправителствени организации, работещи в региона на медиацията, на дипломатически задачи на Европейската комисия, Германия, Англия, Съединени американски щати и други, както и представители на политически партии, взели участие в 48-то Народно заседание.

Приветствия ще насочат Крум Зарков – министър на правораздаването, Галина Захарова – ръководител на Върховния касационен съд, Георги Чолаков – ръководител на Върховния административен съд, членове на Висшия правосъден съвет и Ивайло Дерменджиев – ръководител на Висшия адвокатски съвет.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР