Председателят на Възраждане Костадин Костадинов обяви, че не е доволен

...
Председателят на Възраждане Костадин Костадинов обяви, че не е доволен
Коментари Харесай

Костадинов е недоволен от резултата на Възраждане на местните избори

Председателят на " Възраждане " Костадин Костадинов разгласи, че не е удовлетворен от резултатите на партията на локалните избори.

Причината - партията не станала първа политическа мощ в страната след 5 ноември.

Обяснението, което той дава, обаче не е обвързвано със едва показване на претендентите на " Възраждане " по места, а с " ниска изборна интензивност и платен и следен избор ".

Партията ще има 201 общински съветници в цялата страна (около 4% от всички 5053 места в общинските препоръки в 265-те български общини).

Мандатите им са разпръснати из 86 общини, като в 23 от тях " Възраждане " е втора по величина партия, споделя още Костадинов.

Това обаче важи отчасти единствено за един от огромните градове в страната.
В Бургас групата на " Възраждане " е на второ място по брой мандати в съвета, само че местата им са равни на тези на Българска социалистическа партия и ПП-ДБ, а получените гласове за общинската им листа са по-малко от тези на социалистите.Във Варна, откъдето потегли и политическата кариера на Костадинов, " Възраждане " са трети по величина в Общински съвет след ГЕРБ и ПП-ДБ.В София на парламентарните избори през април 2023 " Възраждане " имаше над 68 500 гласа в трите столични региона и беше трета мощ.На локалните избори обаче листата им за СОС е събрала единствено 36 388 гласа, което е по-малко от Българска социалистическа партия. Резултатът на претендента за кмет Деян Николов на първия тур е още по-слаб - 29 052 гласа, като част от евентуалните им гласоподаватели се отляха към Ваня Григорова.
Николов, който до момента беше народен представител от ПГ на " Възраждане ", напуща Народното събрание.

Той беше определен за член на Столичния общински съвет и е предпочел да се посвети на локалната политика.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР