Председателят на Върховния съд отмени разпореждания, позволяващи на болница да

...
Председателят на Върховния съд отмени разпореждания, позволяващи на болница да
Коментари Харесай

Съдът отмени разпореждания, позволяващи на болница да извършва кръвопреливане на член на Свидетел на Йехова

Председателят на Върховния съд анулира разпоредби, позволяващи на болница да прави кръвопреливане, в случай че е належащо, на член на вярата на Свидетеля на Йехова.

Съдът издаде разпоредби предишния месец, откакто на господин арбитър Тони О'Конър беше казано, че пациентът може да се нуждае от кръвопреливане, с цел да избави живота си.

Разпореждането беше издадено, тъй като на времето, когато мъжът, който не може да бъде разпознат по правни аргументи, не е бил в положение да вземе осведомено решение по отношение на медицинските си грижи.

Съдът също по този начин означи, че „ Директива за предварителни грижи “ - която е документ, съхраняван от членове на вярата Свидетели на Йехова, заявявайки, че не би трябвало да им се дава кръв или кръвни артикули при никакви условия - във връзка с мъжа не е възложен на болничното заведение.

Съдията одобри, че в отсъствието от подписаната инструкция, неспособността на мъжа да даде единодушие за евентуално лекуване и, заради конституционните правни отговорности...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР