Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е наредил

...
Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е наредил
Коментари Харесай

ВКС проверява решенията за задържането в ареста на Иванчева и Петрова

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е наредил да се извърши инспекция на организацията на активността на Апелативния профилиран съд (АСНС) по отношение на ограниченията на Десислава Иванчева и Биляна Петрова и протестирането на определенията на първоинстанционния съд.

При инспекцията би трябвало да бъдат открити: броят на формираните въззивни наказателни частни каузи със същите подсъдими лица; администрирането на сезиращите документи от страна на първоинстанционния съд по частните каузи, постъпването им в АСНС; регистрирането и образуването на делата; изборът на съдия-докладчик и на членовете на правосъдните състави; периодите за изговаряне.

Проверката е предоставена на Галина Захарова - заместник-председател на Върховен касационен съд и началник на Наказателната гилдия като ръководител, и членовете Капка Костова, ръководител на Първо наказателно поделение и Галина Тонева, арбитър във Второ наказателно поделение.

Проверката е разпоредена със заповед през вчерашния ден (28.11.2018 г.) и би трябвало да приключи до 05.12.2018 година Докладът на комисията би трябвало да бъде подготвен до 10 декември тази година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР