Председателят на УС на СИДП Веселин Пенчев посъветва хората от

...
Председателят на УС на СИДП Веселин Пенчев посъветва хората от
Коментари Харесай

Съветват хората от Североизтока да си набавят дърва сега

Председателят на УС на СИДП Веселин Пенчев посъветва хората от Североизтока да си набират дърва в този момент, а не да чакат първите студени дни.

Той изясни, че цената на която се оферират дървата за огрев от стопанствата и тази в складовете по член 206 от ЗГ ще бъде една и съща и няма за какво да се чака откриването на складовете. Към момента пространствения кубик в 18 подразделения на предприятието е приблизително 55 лв. без Данък добавена стойност от краткотраен склад в гората, а наетият превоз е 25-27 лева на тримерен кубик без Данък добавена стойност.

Директорите на горските и ловни стопанства на територията на СИДП не престават срещите с кметовете на обитаеми места, с цел да може по-бързо да бъдат направени описи на искащите да получат дърва за огрев за отоплителен сезон 2022/2023.

Това стана ясно по време на събиране на шефовете на териториални поделения от областите Търговище и Шумен с управлението на предприятието и членовете на УС.

От стопанствата регистрират, че до в този момент са получени нищожен брой описи и самостоятелни поръчки, които са задоволени незабавно. В момента всички поделения разполагат с дърва за огрев и от управлението на предприятието приканват хората да не чакат есента, а в този момент да заявят нужните им количества. Според шефовете на стопанствата доста от хората, които се топлят с дърва по селата са с ниски приходи и чакат да получат ваучерите си от обществените служби. За страдание средствата се изплащат през септември, а по това време стартират да се завръщат и работещите в страни от Европейски Съюз, което води до струпване на доста поръчки и удовлетворяването им в период е мъчно. Ръководителите на поделенията показаха още, че поради повишаването на газта се усилват семействата, които още веднъж избират да се отопляват с дърва.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР