Председателят на Урсула фон дер Лайен обяви в петък, че

...
Председателят на Урсула фон дер Лайен обяви в петък, че
Коментари Харесай

Европейската комисия: Договорихме още 300 милиона дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

Председателят на Урсула фон дер Лайен разгласи в петък, че Европейският съюз е обезпечил спомагателни 300 милиона дози от коронавирусната ваксина на Pfize/BioNTech, удвоявайки общият брой на контрактуваните дози до 600 милиона, оповестява Ройтерс.
" Европейската комисия през днешния ден предложи на страните членки на Европейски Съюз да закупят в допълнение 200 милиона дози от имунизацията против Covid-19, създадена от фирмите BioNTech и Pfizer, с опция за придобиване на още 100 милиона дози ", се споделя в изказването на шефа на Европейска комисия, представена от БНР.
 Европейската комисия позволи имунизацията на Moderna Европейската комисия позволи имунизацията на Moderna
Европейската комисия заяви, че дава достъп до пазара на Европейски Съюз на имунизацията против COVID-19 на производителя " Модерна ". Часове по-ран...
" Това би разрешило на Европейски Съюз да закупи до 600 милиона дози от тази ваксина, която към този момент се употребява в целия Европейски съюз ", се показва още в изказването. Фон дер Лайен добави, че 75 милиона от спомагателните дози ще бъдат доставени през второто тримесечие на тази година.
" Уверени сме, че европейците разполагат с задоволителни дози безвредни и ефикасни ваксини против Covid-19 “, съобщи Фон дер Лайен. " Сега даваме опция на страните от Европейски Съюз да закупят повече дози от първата ваксина, утвърдена в Европейски Съюз. Те към този момент могат да закупят до 300 милиона повече дози от имунизацията на BioNTech и Pfizer ".
Тя означи, че задачата е допустимо най-вече европейци да бъдат имунизирани колкото може по-бързо. По нейните думи контрактуваните до момента количества от позволените в Европейски Съюз ваксини обгръщат 80 на 100 от европейското население. Договорените доставки на общо 2,3 милиарда дози от разнообразни коронавирусни са повече от задоволителни, съобщи ръководителят на комисията.
Европейски Съюз започва имунизацията с имунизацията на Pfizer и BioNTech в края на декември. Първоначално блокът поръча 200 милиона дози и по-късно реши през декември да вземе спомагателни 100 милиона през декември. С днешното решение Европейският съюз ще може да разполага с до 600 милиона дози от имунизацията на Pfizer и BioNTech.
 Европейската комисия не разкрива договорите за ваксини против ковид Европейската комисия не разкрива договорите за ваксини против ковид
Европейската комисия отхвърли да разкрие какво съдържат договорите за доставка на ваксини против ковид в Европейския съюз. Това стан...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР