Председателят на управляващата в Полша консервативна националистическа партия Право и

...
Председателят на управляващата в Полша консервативна националистическа партия Право и
Коментари Харесай

Качински иска до 20 г. Полша да се изравни във всяко отношение със западните страни

Председателят на ръководещата в Полша консервативна националистическа партия " Право и правдивост " (ПиС) откри през днешния ден предизборната й акция за локалните избори в страната на 21 октомври, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че ПиС се стреми на тези избори да затвърди контрола си върху властта.

В речта си Ярослав Качински съобщи, че поляците " желаят да бъдат в Европейския съюз " като метод да подобрят живота си. Той изрази вяра, че до 20 години Полша ще бъде " във всяко отношение " равна на западните страни.

В същото време Качински предизвести, че Полша не трябва да " повтаря грешките на Запада " и би трябвало да внимава да не бъде " инфектирана със обществените заболявания ", които преобладават Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Управлението на ПиС е обект на рецензии от страна на Европейската комисия, която упреква Варшава, че със правосъдната си промяна погазва върховенството на закона и правилата на съюза, напомня АП.

Ройтерс отбелязва, че ръководещата в Полша консервативна националистическа партия акцентира нуждата от оставане на страната в Европейски Съюз, само че подлага на критика съюза, че принуждава страните членки да се подчиняват на стандарти, които опонират на обичайните полски фамилни полезности. 69-годишният Качински е " мозъкът " на водената от ПиС политика на евроскептицизъм, отбрана на обичайните обществени полезности и протекционистка икономическа политика.

В намек за околните връзки сред Брюксел и демократичната съпротива в Полша, Качински упрекна критиците, че служат на " могъщи ползи и вършат покупко-продажби със мощните в света ".

Въпреки рецензиите от Европейски Съюз, ПиС остава доста известна в Полша преди локалните избори, изборите за Европейски парламент през май и парламентарните избори, които би трябвало да бъдат създадени в края на идната година. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР