Председателят на Управителния съвет на Стандарт (Шивачево) Динко Николов заяви,

...
Председателят на Управителния съвет на Стандарт (Шивачево) Динко Николов заяви,
Коментари Харесай

Председателят на Стандарт: Подписът не е моят, видях протокола в медиите

Председателят на Управителния съвет на Стандарт (Шивачево) Динко Николов съобщи, че клубът не развива никаква активност от няколко години. Той приказва по една от настоящите тематики, свързани с Българския футболен съюз.

Николов призна, че неотдавна е схванал, че продължава да бъде ръководител на Управителния съвет, макар че е получил увещание, че Общото заседание на 5 февруари 2021 година ще избере нов УС.

" Клубът е основан от мен през 2001 година. До 2016 година развивахме активност. Имах поддръжка от локалната власт до един миг. След това нещата се трансформираха и лека-полека нещата започнаха да си отпътуват и прекратих заниманията си с клуба. През септември 2020 година желаех да закрия клуба. Местната власт в Шивачево ме помоли да не го върша и те да поемат ръководството. Аз се съгласих, като желаех само да не съществува моето име в нито един формален документ. Именно поради това, което се случи - да не се злоупотребява и спекулира с моето име ", стартира Николов.

" Доверих се на хората, че ще си изберат нов Управителен съвет на Общото заседание на 5-и февруари. Аз не желаех повече да бъда нито ръководител на УС, нито да имам общо с клуба. Последно клубът е развивал активност 2016/2017 година.

Този шампионат, за който става дума, че сме взели присъединяване през септември 2021 година, в действителност не е шампионат. Това е мач на едни деца от 5 клас, които са със зелен екип. Всеки един клуб при регистрацията си показва цвят на екипа. Нашият не е зелен, това няма нищо общо с клуба. В града безусловно на всички им е ясно, че не се организира никакъв подготвителен развой към този миг ".

" Участвали сме в доста шампионати, имаме мачове и с ЦСКА, и с Левски. Клубът постоянно е носил с горделивост емблемата на Стандарт. Този екип, с който децата са играли на въпросното " мачле ", нямат нищо общо с нашия клуб. Така не се развива детско-юношески футбол.

Не заемам ничия страна в спора. Ясно ми е, че има напрежение. Принципен човек съм. Затова взех решение да не замлъквам. С Бербатов изрично декларирам, че не съм се виждал. Аз знам, че има сигнал. Сигналът не е до мен, той е до Министерството на спорта. ММС образува комисия, която да ревизира случая. С мен се свърза основен контрольор от Министерството.

Тази комисия ме е търсила в Шивачево, а аз даже не знам, че към момента съм ръководител на Управителния съвет на клуба. Когато ме потърсиха, аз им споделих, че най-вероятно имат неточност, защото не се занимавам с клуба. Когато видях писмото от ММС за въпросната инспекция, бях доста обиден. Постъпих правилно и се обадих на кметицата на Шивачево и на Областния съвет в Сливен и ги попитах по какъв начин този пратеник, без да знам, че съм ръководител на УС, е излъчен ", сподели още Динко Николов.

“На инспектора му обясних, че този клуб не развива активност. Аз, като ръководител на УС освен, че не съм разписвал, не съм подписвал, че ще има пратеник на конгреса, само че даже и не зная, че ще има подобен.

Аз не знам за това извършено Общо заседание. Тази въпросна госпожа е тази, която е вкарана след това в Управителния свет. Тя е вкарана с моминското име, мислех си тогава, когато го подписах, че за пререгистрацията на клуба ще би трябвало да потвърдя, че тази госпожа е едно и също лице. Но аз не знаех към момента, че съм избран отново.

Аз разбрах, че е изпратен пратеник от мое име без аз да знам и през моята глава. Моето мнение е, че в случай че бяха ме попитали, щях да кажа, че Стандарт не би трябвало да има пратеник, тъй като не развива активност.

Тези документи ги видях от вас за първи път. В Министерството единственото, което споделих, е, че би трябвало да има морал в цялата работа. Хората, които са създали това Общо заседание - злоупотребено е с мен, с името ми и никой не благоволи да ми звънне. Аз запознат съм вас, че съм избран отново за ръководител на УС.

Със сигурност ще желая пояснение, само че не знам от кого. Трябва да се трансформират някои неща. Хората там са наясно, че този клуб не съществува. Да, кметът излезе с един пост, в който сподели, че клубът има активност. Първо, какво Общо заседание... никой от нас не участва. Този протокол го видях от вас, на такова заседание изрично не съм участвал и този автограф не е моят. То може да видите какви разлики има в подписа ми. Рано или късно, уповавам се, проверяващите органи да стигнат до истината, тъй като не става въпрос единствено за мен. Името Дянкова е толкоз аматьорски вписано, с коректор, изкривено, не знам кой го е правил това нещо, по какъв начин са и слагали името.

Делегатът, който съм “изпратил”, не се занимава с клуба по мое време, нито по-късно се е занимавал. Предполагам момчето няма виновност.

Много неща би трябвало да се трансформират, явно е, че футболът сега е на равнище, на което не би трябвало да е. Иска се безспорен рестарт на всичко. Ние сме една доста дребна община, занимавал съм се 10 години с голямо предпочитание. Стадионът бе изгорен, в този момент има база, само че няма тим. Защо някой не попита за какво този клуб спря или няма да се развива? И в случай че е единствено този клуб, окей, само че не е. Проблемът е в страната, обществото и футболния съюз. Ако няма повсеместност, няма по какъв начин да стане.

Не знам за кого е дал своя вот Шивачево на Конгреса. Не съм се замислял дали съм сред чука и наковалнята. Моята позиция беше кардинална, заставам зад всяка една моя казана дума. Не е обикновено по този метод да се случват нещата.

Защо някой прави на 5 февруари заседание, на което аз съм го водил и избран отново, а аз изрично споделих, че стопираме активност. В момента не поддържам никого. Моето персонално мнение е, че смяна е нужна, не желая да споделям с кое управление ", продължи Николов.

" Аз, в случай че имам виновност, съм склонен да си понеса отговорността. Искам всички отговорни да си понесат отговорността, само че нещата да се трансформират. Вероятно аз също имам неточност. Чувствам виновност, че се предоверих и не си ревизирах нещата. Нека някой излезе и да каже за какво е било значимо клубът да излъчи пратеник. На мен не са ми звъняли, тъй като знаят какво е моето мнение. За някого е било доста значимо този клуб да взе участие на Конгреса.

Това е тъжното сега, тъй като се фалшифицират подписи. Каква е виновността на Бербатов? И аз да имам сходна информация, също бих потърсил правата си. Всички сме наясно, че нещо би трябвало да се промени, само че малко хора излизат и го декларират гласно.

Заради цялото безхаберие този клуб бе погубен. Нещата се довеждат до такава степен, че се занимаваме с сходни неща, а не с футбол. Защо някой не ме потърси да пита за какво този шампионат няма да го има повече, а в този момент се сещат за него? Въпросното " мачле " от шампионата се играе на едно малко игрище, а не на " реновирания стадион в Шивачево ", както се приказва. Пак споделям клубът подобен екип не е имал. Играли са деца от Шивачево, които обаче нямат общо с клуба.

За мен е мистерия за какво вършат Общо заседание, на което ме избират още веднъж, без да участвам, а някой ме е подписал. Проблемът ми не е, че не е извършено кадърно Общото заседание - казусът е, че подписът ми е фалшифициран. 90% от хората не знаят защо става въпрос. Имат доверие на локалната власт.

Професионалните клубове са 31, а аматьорските са над 400. Не е редно всеки да има еднакъв глас. Нека клубовете, които имат действителна активност, взимат присъединяване в Конгреса. Причината да спра развиването на клуба е недоразумение сред нас и локалната власт.

До оня миг клубът имаше 50-60 деца, които към този момент не се занимават с футбол. Не срещах схващане. Всички страни би трябвало да седнат и да се обединят. Силно се надявам този случай да се разнищи до дъно. Искам нещата в българския футбол да се трансформират, тъй като сега копаем дъното ", приключи пред Спортал Динко Николов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР