Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров направи нови

...
Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров направи нови
Коментари Харесай

Боримиров: Ивков сам отказа да отиде в НАП

Председателят на Управителния съвет на Левски Даниел Боримиров направи нови разкрития за проблемите в ръководството на тима.

Той уточни, че Иво Ивков напълно еднолично е поел ръководството и е отказал достъп до финансова информация на Венцислав Димитров. Боримиров добави в изявление пред " Гонг ", че юристът е бил поканен на договарянията с Национална агенция за приходите, само че е решил да не отиде.

" По силата на контракта за ръководство " Р.С. Консулт " е сдружението, което би трябвало да ръководи клуба. За страдание в последните месеци ръководството бе напълно поето еднолично от изпълнителния шеф, като той даже си разреши да спре достъпа на финансова информация на Венцислав Димитров, който е финансовият инспектор, посочен от Надзорния съвет.

Това се случи, откакто Венцислав Димитров неколкократно сигнализира, че се забавят заплащанията на Данък добавена стойност и осигуровки и по този начин се нарушава финансовата дисциплинираност. Венци Димитров алармираше също по този начин да се вземат ограничения в точния момент, с цел да не се стигне до сегашната обстановка в Национална агенция за приходите и да не се усилват отговорностите на клуба. Това е, което мога да кажа все още ".

Той разяснява и отсъствието на изпълнителния шеф Ивайло Ивков на договарянията с Националната организация по приходите (НАП), на които участваха Наско Сираков и членът на Надзорния съвет Венцислав Димитров: " Доколкото съм осведомен, Ивайло Ивков е бил поканен от Наско Сираков, само че е решил да не отиде.

След това той излезе с изказване, че постигнатата сделка с Национална агенция за приходите за 30 % от постъпленията е неизгодна за клуба.

Искам да поясня, че действително 20 % от постъпленията са дължимото Данък добавена стойност, а останалите 10 % съставляват осигурителните вноски по заплатите. Тези 30 % клубът по този начин или другояче ги дължи ежемесечно. Разликата е, че в този момент Национална агенция за приходите ги взима наложително, тъй като през изтеклата година не се плащаха постоянно ", посочи Боримиров.

Той бе безапелационен, че погасяването на задълженията на клуба към Национална агенция за приходите е приоритет номер 1 пред Левски.

Шефът на УС изрази вяра, че след 2 седмици Общото заседание на акционерите ще гласоподава решение за издаване на нови акции на обща стойност от 15 млн. лева " Надявам се това да е най-хубавата вест! За всички средства, които се съберат, е ясна задачата - само и единствено да отидат за погасяване на сумата, която е към Национална агенция за приходите ", означи Даниел Боримиров.

Той поддържа развиването на ПФК Левски като бизнес по корпоративен двустепенен модел на ръководство - посредством Управителен съвет и Надзорен съвет, както е заложено в устава.

" Оперативното ръководство се реализира от изпълнителния шеф, който е част от Управителния съвет, като някои от решенията според Устава се взимат с болшинство от Управителния съвет ", разясни Боримиров.

" Надзорният съвет пък е виновен за контрола на активността на Управителния съвет, както и за избрани стратегически решения, разказани в Устава. Неслучайно е определен този метод на ръководство, тъй като той дава опция при взимането на значими решения да взе участие целият Управителен съвет, а стратегическите решения да се удостоверяват от Надзорния, което е гаранция, че ще бъде взет всеки мотив под внимание и ще се стигне до оптималния вид за клуба.

Така се подсигурява, че клубът се ръководи съвременно, по корпоративен модел, а не еднолично. За страдание обаче от много време това не се реализира на процедура ", установи още той.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР