Председателят на Управителния съвет на АПИ Светослав Глосов подаде оставка

...
Председателят на Управителния съвет на АПИ Светослав Глосов подаде оставка
Коментари Харесай

Председателят на УС на Агенция Пътна инфраструктура“ подаде оставка

Председателят на Управителния съвет на АПИ Светослав Глосов подаде оставка по искане на премиера Бойко Борисов. Причината е неприятната организация за продажба на новите електронни винетки. Самият Глосов призна за проблемите в системата и съобщи, че е трябвало да се поеме по-голяма отговорност за тях. А по думите на районния министър Петя Аврамова министерството ще направи всичко допустимо да няма сътрсения в работата на АПИ, до момента в който се търси нов ръководител.

Рано сутринта министър-председателят Бойко Борисов изискал отчет за винетките и тол системата. Повикал при себе си управлението на Агенция " Пътна инфраструктира " и на районното министерство. Срещата приключила с искане за незабавна оставка на ръководителя на организацията.
Петя Аврамова - министър на районното развиване и благоустройството: Министър-председателят остро разкритикува и изрази своето неодобрение от основаната организация по въвеждането на системата за електронните винетки и изиска вдишване на отговорност. Светослав Глосов - ръководител на УС на АПИ: Трудности, които бяха основани при започване на годината с даването на услугата за електронни винетки докара до много бих споделил неприятни моменти и неодобрение от страна на жителите. Аз мисля, че каквото съм могъл съм направил за тази организация. Оставам с положителни усеща и към екипа, с който до в този момент съм работил, с екипа на министерството на районното развиване. Нищо неприятно към премиера - в противен случай бил е обективен.  Трима уволнени висши служители поради проблемите с електронните винетки Трима уволнени висши служители поради проблемите с електронните винетки
Уволнения поради неприятната организация с въвеждането на електронните винетки. Премиерът разпореди отстраняването на двама ръководители в Агенция Пътна ин...

Въпреки оставката и уволненията от преди няколко дни районният министър Петя Аврамова беше безапелационна, че работата по въвеждането на електронните винетки за жителите продължава без спиране.
Петя Аврамова - министър на районното развиване и благоустройството: Те ще могат да закупуват електронна винетка на доста повече места, в сравнение с са закупували хартиената винетка. Ако хартиената винетка е била допустима за закупуване на 3000 места в страната, електронната винетка ще бъде купувана на повече от 4500 пункта в цялата страна.
Тя регистрира, че нови винетки могат да се купят от от двата уеб страницата vinetki.bg и bgtoll.bg, както и от приложението със същото име, а също и от мобилното приложение на огромен мобилен оператор.

 Премиерът Борисов: До 10-15 дни няма да има проблеми с продажбата на винетки Премиерът Борисов: До 10-15 дни няма да има проблеми с продажбата на винетки
Гратисен интервал за водачите без винетка до 15 януари няма. Това оповестиха от Агенция "Пътна инфраструктура " и районното министерство, откакто вчер...

Министърът уточни, че терминали за самотаксуване към този момент са инсталирани на всички гранични контролно-пропускателни пунктове и продължава откриването на работни места за продажба на винетки.
Петя Аврамова - министър на районното развиване и благоустройството& Могат да бъдат закупени в 1400 пощенски станции като може да бъде заплатено в брой и посредством ПОС терминал.
Очаква се и включването на огромни вериги бензиностанции, както да се вкара разпространеието им посредством 2000 банкомата. На въпрос ще бъде ли продължен гратисния интервал за водачите след 15 януари министър Аврамова отговори по този начин:

Петя Аврамова - министър на районното развиване и благоустройството& Вече има доста способи да закупят винетка, няма причина да има лидер на пътя, който не е закупил винетка по някаква техническа причина.
Затова прикани всеки да съблюдава закона и да си заплати наложителната винетна такса.

 От през днешния ден стартира продажбата на електронни винетки по бензиностанциите От през днешния ден стартира продажбата на електронни винетки по бензиностанциите
От през днешния ден стартира продажбата на електронни винетки по бензиностанциите и огромните търговски обекти. От Пътната организация обявиха, че досега са инсталира...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР