Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж.

...
Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж.
Коментари Харесай

С 3,3 млн. лв. укрепват 2 свлачища в Северозападна България

Председателят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) инж. Дончо Атанасов и министърът на околната среда и водите Нено Димов подписаха контракт за безплатна финансова помощ.

Тя ще бъде за Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканската пътна мрежа - Фаза 1. Процесите ще се финансират от предпочитана ос 4 на Оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година

Общата стойност на контракта е 3 325 623,06 лева с Данък добавена стойност, оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “.

С обезпеченото финансиране ще се укрепят две свлачища на сектори от републиканската мрежа в Северозападна България.
Едното е при 10-ти км на път II-14 Видин - Кула - Връшка чука, а другото e при 62-ри км на път III-1306 Габаре - Върбица - Веслец - Враца.

Свлачището на път II-14 е сред селата Бела Рада и Войница.

За подсилване на сектора има определени реализатори на строително-монтажните работи и за контрол, след извършени процедури по Закон за обществените поръчки. Предстои пускане на укрепителните действия.

В идващите седмици се планува да започват и тръжните процедури за избор на реализатори на строително-монтажните работи и за контрол на свлачището при 62-ри км на път III-1306 сред Веслец - Враца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР