Председателят на турския парламент Мустафа Шентоп заяви, че е инициирал

...
Председателят на турския парламент Мустафа Шентоп заяви, че е инициирал
Коментари Харесай

Нечувана лоялност! Председателят на парламента в Турция инициира номинацията на Ердоган за Нобелова наград...

Председателят на турския парламент Мустафа Шентоп съобщи, че е инициирал номинирането на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган за Нобелова премия за мир, съобщи Анадолската организация.

 

Според него турският водач е номиниран за тази почетна премия " за приноса му в напъните за определяне на мир сред Русия и Украйна ".

 

Шентоп е уверен, че ръководители на Народното събрание и депутати от други страни също ще насочат сходни апели на поддръжка.

 

Освен, че преследва своя интерес, миротворецът Ердоган е податлив да употребява и по-агресивни способи, с цел да постигането на своите цели. той постоянно не се стопира пред това да в профил своята конкуренция. Съвсем скоро на кметът на Истанбул Екрем Имамоглу му беше неразрешено да взе участие в политиката преди президентските избори през 2023г. Той е главен съперник на Ердоган. Наказателния съд постанови на Имамоглу повече от две години затвор и му забрани да взе участие в политиката за същия интервал от време поради " засегнатост на държавен чиновник " през 2019г. Това провокира недоволството на хиляди,.

 

Освен липса на съответна съпротива, през годините в турция имаше доста тежки удари върху демокрацията, отдалечаване от върховенството на закона, налагане на ограничавания и цензура, неуважение на главните човешки права и полезности. През годините имаше, за които се твърди, че са против ръководството на Ердоган, които оповестява, че персонално следи развиването на тези случаи, както и
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР