Председателят на ЦИК Камелия Нейкова заяви на извънреден брифинг, че

...
Председателят на ЦИК Камелия Нейкова заяви на извънреден брифинг, че
Коментари Харесай

ЦИК: Не намерихме основание да преразгледаме решението си за машините

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова съобщи на ексклузивен брифинг, че комисията не е намерила съображение, да преразгледа решението, което взе през вчерашния ден за анулация на машинното гласоподаване.

“По мотив апелите към Централната изборна комисия да преразгледа вчерашното си решение, обвързвано с метода на гласоподаване, към сегашния миг Централната изборна комисия не е намирала учредения за това. Решението на ЦИК е обжалвано по правосъден ред и всички обстоятелства и условия дали съображение на ЦИК да одобри решението, ще бъдат прегледани от съда. Постъпили са 8 тъжби. Всичките са дипозирани пред Върховния административен съд, тъй че чакаме съдът да ги прегледа ”, съобщи Нейкова.

Нейкова съобщи, че дейностите на зам.-министъра на електронното ръководство са били противозаконни.

“Качването на портативна флаш памет и запаметяването на персоналния телефон е неприемливо даже и за някой „ да си го гледа и да си поиграе с него “. Ако някой си разрешава, да си „ играе “ с инструмент, обвързван с изборния развой, това освен е неприемливо, само че и нелегално “, безапелационна бе Нейкова, визирайки зам.-министъра на електронното ръководство ”.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР