Председателят на ЦИК Александър Андреев каза пред БНТ, че предстоящите

...
Председателят на ЦИК Александър Андреев каза пред БНТ, че предстоящите
Коментари Харесай

Предстоящите избори ще бъдат по-скъпи заради мерките за сигурност

Председателят на ЦИК Александър Андреев сподели пред Българска национална телевизия, че идните избори ще бъдат по-скъпи поради ограниченията за сигурност.

Той изясни, че машинното гласоподаване ще коства към 43 милиона лв. и добави, че не се планува гласоподаване по пощата на тези избори, а за електронното гласоподаване - законодателят ще реши - ще се вкара ли то вероятно за идващите избори.

Андреев разяснява и преносимите секции за карантинирани:

" Не може без нужните промени в Изборния кодекс да бъде позволено гласуването на карантинираните, т.е. поставените под изолираност заради заболяване или заради това, че те са били контактни, с преносими изборни кутии и в случай че не се вкарат нужните промени в Изборния кодекс и това са промени, които са свързани освен с един текст, а това са редица други текстове, свързани със периодите, в които би трябвало да бъдат подавани заявки.

Той сподели, че има въпроси, които стоят с оглед живота и здравето, както на гласоподавателите, по този начин и на членовете на ЦИК, свързани с провеждането на машинното гласоподаване, които би трябвало да бъдат решени и те изискват усилието на всички държавни органи, с цел да могат да бъдат решени, тъй че да имаме доверие в изборния развой.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР