Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков свиква днес

...
Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков свиква днес
Коментари Харесай

СОС свиква извънредно заседание за водата в Перник



Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков привиква през днешния ден от 10 часа изключително съвещание, на което ще бъде прегледано предлагането за разпределяне на спомагателни водни количества от язовир „ Белмекен “ през язовир „ Бели Искър “ и водопреносната мрежа на София към Перник.

Докладът, който ще мине за утвърждение от съвета съдържа:

Пълни гаранции за водоснабдяването на столицата посредством монтирането на спирателен механизъм и отпущането на компесаторни количества от "Белмекен ".
Допълнителни гаранции в дълготраен проект за сигурността на водоснабдяването в София посредством ремонта на язовирната стена при "Бели Искър " и свързването с язовир „ Огняново “;
Тези вложения във водна инфраструктура няма да са за сметка на Столична община и няма да се отразят на сметките за вода на софиянци.
Припомняме, че предходната седмица Министерски съвет изиска единодушие от Столичния общински съвет през мрежата на Столична община да бъдат ориентирани води през водосбора на „ Белмекен “ към язовир „ Бели Искър “. Така през софийската ВиК мрежа водата ще доближава до контейнер „ Мало Бучино “, а оттова ще се построи 13.5 км водопровод до Перник.

Експерти твърдят, че комплицираният инфраструктурен план няма по никакъв метод да ощети снабдяването с вода на софиянци. Проектът, с планирана стойност към 25 млн. лв., ще бъде финансиран от държавния бюджет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР