Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев участва в дискусии

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев участва в дискусии
Коментари Харесай

В САЩ Георги Георгиев обсъжда борбата с корупцията по високите етажи

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев взе участие в полемики с представители на американското Министерство на правораздаването. Той е на посещаване в Съединени американски щати по линия на Международната стратегия за млади водачи на Държавния департамент.

„ Основната тематика на диалозите беше по какъв начин страната се бори с корупцията по високите етажи на властта и какви са основаните структури, посредством които се обезпечава ефикасен надзор и предварителна защита “, съобщи Георги Георгиев след привършване на полемиките.

Той уточни, че в основата на всичко е съответното федерално законодателство, което предлага механизмите за попречване на противозаконни дейности от длъжностни лица и представители на обществени институции.

„ Ключови за триумфа са бързите и транспарантни процедури на всички равнища в ръководството. Друг значим фактор е решителността и подготовката на специалистите в министерството на правораздаването, които имат пълномощия да повдигат обвинявания на високопоставени длъжности лица, без изключения “, съобщи ръководителят на СОС.

Георги Георгиев се е срещнал с представители на Министерството на правораздаването, които работят както на федерално равнище, по този начин и по интернационалните начинания за битка с корупцията, в това число и в Европа.

„ Те се грижат и за спазването на основния за Съединени американски щати Закон за независимост на информацията, който дава редица благоприятни условия за откриване на закононарушения и тежки нарушавания от представители на обществени институции и е с по-широк обсег от общоприетите такива като нашия ЗДОИ “, добави Георги Георгиев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР