Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) реши да

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) реши да
Коментари Харесай

Председателят на СОС извика Васил Терзиев на дебат за бюджета на София

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) реши да провокира кандидат-кмета на ПП-ДБ Васил Терзиев на обществен спор за бюджета на София за 2023.

Поканата пристигна малко откакто Терзиев насочи рецензии към администрацията на Йорданка Фандъкова поради съмнителното систематизиране на пари по региони, придобивания на парцели и незавършени огромни пътни планове като бул. “Тодор Каблешков ”, бул. “Копенхаген ” и “Източната дъга ”.

" Най-големият проблем на София е неналичието на упоритост. Примиряваме се, че е обикновено да вървим постепенно, а в действителност имаме капацитет да спринтираме. Стига към този момент с: „ но, то постоянно е било по този начин “! Стига бюджет, който би трябвало да “мине ” на публично разискване без описанието на дейностите в него да са ясни ", се споделя в позиция на Васил Терзиев във Фейсбук.

Той дефинира като " като кмет на Столична община и вади няколко мотиви за рецензии.

По думите му, регион " Надежда " (управляван от кмет на ГЕРБ) получава 2,8 млн. лева за финансови разноски, до момента в който " Оборище " (управляван от кмет на ДБ) - едвам 100 000.

" Защо шест региона, ръководени от кметове от ГЕРБ, получават 70% от всички 15,8 млн. лева планувани по това перо? ", пита Терзиев.

Отново в " Надежда " са заложени 2,5 млн. лева за нова детска градина с шест групи, а в " Младост " (управляван от самостоятелен кмет) се плануват 380 000 лева за детска градина с два пъти повече групи.

Той слага въпроси и за плануваните продажби и придобивания на нови парцели от общината.

" Защо за 2023 година са заложени 3 пъти повече доходи от продажби на парцели за съвсем 75 млн. лева и тези пари не се насочват към придобиване на терени за обществени потребности? ", пита Терзиев.

На финала той приканва почитателите си да отидат на публичното разискване в общината: " Защото в действителност огромният въпрос е след общо 22,096 милиарда изхарчени от 2010 година до през днешния ден в каква София живеем в този момент ".

Йорданка Фандъкова не реагира на критикте на Терзиев, само че те провокираха реакция на ръководителя на СОС Георги Георгиев.

" Г-н Терзиев в никакъв случай не е приказвал по софийските тематики, това всички го знаем. Но когато е решил да бъде претендент за кмет на столицата, не може да чака някой различен да приказва вместо него и да му свърши работата. Все отново се кандидатира за четвъртия управнически пост в страната, а не за фейсбук-инфлуенсър ", репликира Георгиев.

Той насочва покана към Терзиев да се яви самичък на публичното разискване по плана за бюджет в сряда.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР