Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) е поканил

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) е поканил
Коментари Харесай

ГЕРБ ще търси с всички партии работещо решение за терена на Блъсков в "Мусагеница"

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев (ГЕРБ) е поканил в незабавен порядък съветници от всички партии и основния проектант на София за цялостно изследване на проблема с терена в квартал " Мусагеница " против застрояването на който стачкуват жители, заяви

Бившият общински парцел е продаден в предишното на търг на Петьо Блъсков. През 2018 година, тъй че да може да се извърши жилищно строителство, а не 1-2 етажа за магазини и ателиета за услуги, както преди. над 3000 подписа на живеещи в " Мусагеница " са събрани в отбрана на зелената повърхност и дърветата, а жителите на квартала всеки работен ден блокират основно кръстовище в съседство в символ на митинг.

По-рано този месец общинска комисия с гласовете на ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация и Българска социалистическа партия на 10 дървета в парцела.

Председателят на общинския съвет, който споделя пред БНР, че е извънредно обезпокоен от това, което се случва, само че вложителят е защитил правата си в съда и " да наложим публичния интерес над частния е сложна задача ".

" Наясно сме, че пораства напрежението и би трябвало да се вземат решителни ограничения. Това, което би трябвало да създадат политиците обаче и определените длъжностни лица е не да хвърлят прахуляк в очите на хората, като им споделят, че ще спасят терена, което след време може да коства милиони обезщетение на всички нас, а да дадем работещо решение ". По думите му би трябвало да се водят договаряния и със притежателя на терена.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР