Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подаде оставка днес.

...
Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подаде оставка днес.
Коментари Харесай

Елен Герджиков напуска Столичния общински съвет

Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков подаде оставка през днешния ден. Той е подал и оставка като общински консултант от ГЕРБ, потвърдиха от " Московска ". Мотиви за решението не са били посочени.

С напускането на Герджиков от СОС завършва цяла епоха в ръководството на Столичната община. Кадърът на ГЕРБ непроменяемо ръководеше Столичния общински съвет в последните съвсем 10 години - на този пост е от януари 2012 година Преди това бе два мандата общински консултант от ГЕРБ. Участва и в националния избирателен щаб на ГЕРБ. Завършил е философия и политология.

Последният пост на Герджиков във " Facebook " е от Деня на София - 17 септември. Тогава ГЕРБ подвигна звук за скандалното решение на 46-ото Народно заседание да си задели за паркиране огромна част от площада пред храм-паметника " Александър Невски " под формата на " зони за сигурност ".
Зоните за сигурност не са нещо ново за Народното събрание - те съответстват с очертанията на два паркинга, които общината изиска да закрие. Столичната администрация в лицето на Йорданка Фандъкова и Герджиков упрекнаха депутатите, че присвояват една четвърт от най-емблематичния за столицата площад - " Св. Александър Невски ", както и огромна част от прилежащия площад " Д-р Желю Желев ". Решението на Народното събрание е скандално, защото още веднъж поставя завършек на опитите тази красива част на София да стане най-накрая пешеходна, а не да бъде задушавана от коли. Възмущението на ГЕРБ обаче е лицемерно, защото до момента в който те имаха болшинство в Народното събрание, Фандъкова не посегна на служебния абонамент за депутатските коли.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР