Председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов от ДПС обяви,

...
Председателят на социалната комисия д-р Хасан Адемов от ДПС обяви,
Коментари Харесай

ДПС иска преизчисляване на пенсиите от 1 април

Председателят на обществената комисия доктор Хасан Адемов от Движение за права и свободи разгласи, че придвижването съществено обмисля да упорства преизчисляването на пенсиите да се състои не от 1 юли, а от 1 април поради повишаването на живота.

"За да може всички пенсионери да получат поддръжка при увеличението на цените от началото на тази година ", сподели той в коридорите на Народното събрание. Адемов стартира още концепцията за отпадането на оптималния застрахователен приход.

"Аз не разбирам за какво въобще не се повдига концепцията да няма оптимален застрахователен приход. Ако желаеме да се осигуряваме върху действителни приходи. Това е една от сериозните тематики ", разяснява депутатът от Движение за права и свободи, представен от Канал 3.

В същото време, по думите му, решението от през вчерашния ден за повдигането на оптималната пенсия на 1200 лв. не е от най-първостепенните задания и не би трябвало да се вади пред скоби, преди да е ясно по какъв метод ще се преизчисляват всички пенсии. Освен другото, това визира не повече от 65 хиляди пенсионери. "В години, в които предстоят два избора, ръководещите са посочили, че мъчно вземат избрани ограничения, тъй че този ход от тяхна страна е по-скоро нерешителен и внимателен ход от тяхна страна, в сравнение с подходящ ход ", разкритикува Адемов.

Той изрази неразбиране и противоречие с метода такива значими решения за пенсиите да се вземат във формат без присъединяване на обществения министър Бисер Петков, както и в отсъствието на работодателите.

"Сериозен ли е един подобен метод да се предлага в отсъствието на министъра на труда и обществената политика? Това е едно неуважение на министъра. Нямам нищо срещу споразуменията, стига те да бъдат правилни и осъществени по процедура. Процедурите не допускат такива срещи, въпреки и в кабинета на министър-председателя, в тях да не взе участие главният състезател, наименуван обществен министър ", недоволства Хасан Адемов във връзка оповестеното през вчерашния ден в Министерски съвет от финансовия министър Владислав Горанов след среща със синдикатите и вицепремиера Валери Симеонов в кабинета на Борисов.

Той разкритикува ръководещите още и за това, че налози и осигуровки не би трябвало да се трансформират когато и да е, а да са заложени още в предизборната стратегия. Другото е несериозно, отсече депутатът от Движение за права и свободи.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР