Председателят на Скупщината (парламента) на Сърбия Ивица Дачич обяви, че

...
Председателят на Скупщината (парламента) на Сърбия Ивица Дачич обяви, че
Коментари Харесай

В Сърбия разпускат парламента, изборите ще са на 3 април

Председателят на Скупщината (парламента) на Сърбия Ивица Дачич разгласи, че той ще бъде разхлабен и ще бъдат свикани предварителни парламентарни избори. Те, както беше оповестено, би трябвало да се проведат на 3 април.

Местните и президентските избори се насрочват от ръководителя на парламемта, а президентът на републиката, както сподели Дачич, ще свика предварителни парламентарни избори след предложение на държавното управление на Сърбия да свика парламентарни избори.

Дачич акцентира, че този парламентарен състав от 3 август 2020 година е работил сполучливо, цитира думите му македонската редакция на Радио „ Свободна Европа”.

Междувременно сръбското държавно управление одобри предлагането на президента Александър Вучич за разформироване на Народното събрание. Както беше обявено след съвещанието на държавното управление, в случай че предлагането бъде признато и Народното събрание бъде разхлабен, държавното управление влиза в длъжностен мандат.

„ Правителството на Сърбия ще продължи да работи безрезервно в полза на всички жители. Правителството ще продължи да прави всичките си действия в границите на служебния мандат с цялостен потенциал, в сходство с конституционните и законовите разпореждания “, се споделя в изказването.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР