Председателят на СДС Румен Христов видя политически мотиви в намерението

...
Председателят на СДС Румен Христов видя политически мотиви в намерението
Коментари Харесай

Спор между СДС и правосъдното министерство за сградата на партията на Раковски 134

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов видя политически претекстове в желанието на служебния министър на правораздаването Крум Зарков да даде на делегираните европейски прокурори постройката на Съюз на демократичните сили на " Раковски " 134.

От Съюз на демократичните сили упорстват да употребяват против наем един етаж от постройката, в която се обитават от години.

От правосъдното министерство обясниха, че тъкмо тази постройка е определена от делегираните прокурори, а контракт със Съюз на демократичните сили няма. Според министерството, няма политически проблем, при изискване че постройката е празна. Съюз на демократичните сили обаче още не са получили предложение за друго помещение. Чакат това да се случи.

" Това е обичана от Съюз на демократичните сили постройка и от нашите гласоподаватели. Тя е знак на измененията, знак на прехода и от тази позиция ние виждаме един скрит план от страна на представителите на Българска социалистическа партия, в тази ситуация Крум Зарков, за политическо възмездие ", съобщи Румен Христов - ръководител на Съюз на демократичните сили.

" По данни на регионалната администрация, към сегашния миг в тази постройка няма настоящи контракти за наем или такива, с които са предоставени елементи от нея за прилагане на физически или юридически лица. До момента процедурата е до такава степен, че регионалната администрация е предоставила няколко здания, европейските делегирани прокурори са ги огледали и са избрали тази постройка. Ние като координиращо звено сме уведомили Висш съдебен съвет за избора на европейските делегирани прокурори ", сподели Мария Павлова - зам.- министър на правораздаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР