Председателят на СДС Румен Христов почете паметта на загиналите в

...
Председателят на СДС Румен Христов почете паметта на загиналите в
Коментари Харесай

Румен Христов почете паметта на загиналите в кървавия атентат в храма Света Неделя през 1925 година

Председателят на Съюз на демократичните сили Румен Христов уважи паметта на починалите в кървавия атентат в храма "Света Неделя " през 1925 година. Той и общинската съветничка Миглена Горанова сервираха венец от името на партията и участваха на панахидата, отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия свещеник Поликарп.

Днес се навършват 94 години от терористичния акт, останал като една от най-черните страници в историята на България. На този ден бяха избити повече от 200 и ранени над 500 християни, пристигнали на опелото на убития два
дни по-рано ген. Константин Георгиев.

Атентатът е дело на Военната организация на Българската комунистическа партия. Невинните жертви, измежду които и невръстни деца, заплатиха с кръвта си безумието на комунистическия гнет, точно на Велики четвъртък.

Вече съвсем един век, по-късно трагично и срамно събитие в нашата история, ние не чухме думи на смирение и опрощение нито от Българска комунистическа партия, нито от техните наследници през днешния ден - Българската социалистическа партия, съобщи Румен Христов и изрази вяра, че такива черни страници нашата Родина към този момент в никакъв случай няма да преживее.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР