Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск даде абсолютен“ краен

...
Председателят на Съвета на ЕС Доналд Туск даде абсолютен“ краен
Коментари Харесай

Преглед на международния печат

Председателят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск даде " безспорен “ краен период до 4 декември за Англия, с цел да може тя да показа предложенията си по сметката за Брекзит, написа изданието " Политико ". Според формален представител Мей е приела крайния период. Тя даде обещание, че оставащите в Европейски Съюз страни няма да имат потребност да заплащат спомагателни средства поради английското овакантяване. " Особено внимание е обърнато по какъв начин да се получи поддръжка от Ирландия, с цел да се придвижим към втора степен на договарянията ", написа още изданието.

Председателят на северноирландската Демократична юнионистка партия (ДЮП) Арлийн Фостър упрекна държавното управление на Република Ирландия, че е " превзело “ договарянията за Брекзит, с цел да се бори за обединяването на острова, написа " Гардиън " .

Според българския министър-председател Бойко Борисов Англия и Европейски Съюз са се запътили към " корав “ Брекзит. Той предизвести, че Съюзът не е подготвен за горчив бракоразвод с Англия, предава " Дейли Телеграф " . Борисов  призна, че Европейски Съюз мъчно може да работи, до момента в който Германия се пробва да образува съдружно държавно управление, написа още изданието.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп твърди, че е отклонил предложение на американското списание " Тайм " да го разгласи за втора поредна година за персона на годината,съобщават изданията. " Трябваше да дам единодушието си за изявление и фотосесия ", написа в Туитър Тръмп. Казах, че евентуално това не е задоволително и отхвърлих ",обяснява  той, а от списанието написаха: " Президентът бърка за метода, по който избираме персона на годината. ТАЙМ не разяснява избора преди публикуването му на 6 декември ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР