Председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров реши да

...
Председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров реши да
Коментари Харесай

Шефът на съдиите се извини на пет клуба от Първа лига

Председателят на Съдийската комисия на БФС Петър Петров реши да сервира извиненията си на още пет клуба поради неточности на реферите в последните мачове от сезона, откакто някои от тях се разсърдиха, че сходно отношение е показал единствено за ЦСКА-София.

" Извиних се, тъй като това е европейско държание. Но какво ни беше върнато насреща? " Всички съдии са безсрамници ". Затова в този момент се оправдавам на Лудогорец, на Етър, на Ботев (Пловдив), на Черно море и особено на Верея, защото Илиан Илиев няколко пъти упорства за това.

Грешките са част от играта. Обръщам се с обръщение към всички клубове - едно от разпоредбите на футбола е, че футболна среща не може да стартира без съдии и не може да приключи. Съдиите ги има основаването на футболната игра и ще ги има. Пожелавам им да са смели, да са персони и да бъдат безпристрастни. Както съдиите, по този начин аз и съдийската комисия позволяваме неточности. Може би при правенето на ранглистите, може би налагането на наказванията. Благодаря на медиите за това, че са коректив. В множеството случаи са прави да ни подлагат на критика.

Момчетата не са безсрамници, те са персони, характери. Ние сме хора, като всички вас. Не може да бъдат смачкани, бъдете малко по снизходителни. Това е бъдещето на съдийството у нас, това са нашите съдии. Извънземни няма от кое място да дойдат.

Надявам се, че напролет съдиите ще се показват по-добре и най-вече се надявам, че няма да предрешим шампионата, " приключи Петър Петров по време на връчването на годишните награди на Асоциацията на българските съдии.

фотография: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР