Председателят на регионалната комисия на Европейския парламент Юнус Омаржи призова ...

Председателят на регионалната комисия на Европейския парламент Юнус Омаржи призова

Ефектът на "Промяната" - България може да загуби над 2 млрд. лева заради недовършени пътища

Председателят на районната комисия на Европейския парламент Юнус Омаржи прикани страната ни да завърши във допустимо най-кратки периоди започнатите инфраструктурни планове, преди да загуби средствата, отпуснати за тях.

Под максимален риск са Автомагистрала " Струма ", обходният път на Габрово и тунела под " Шипка ". Ако обектите не бъдат приключени до 2024 година, България може да загуби повече от 2 милиарда лв., разяснява ред БНР българският евродепутат Андрей Новаков.

За два дни ръководителят на Регионалната комисия на Европейския парламент Юнос Омаржи обиколи най-проблемните обекти у нас, с цел да ревизира по какъв начин се изразходват средствата, отпуснати още за програмния срок 2014-та 2020-та година.

" Аз бях там, на място, и видях пътища, финансирани от Европейския съюз, които не са приключени и които не водят до на никое място. Това основава неприятен имидж за кохезионната политика на Европейския съюз. Имаме чувството, че всичко е замряло, че нищо не се случва. Там, където са спрени градежите, би трябвало да продължат ", разяснява Юнос Омаржи и уточни автомагистрала " Струма " като приоритет освен за България, само че и за Европейската комисия.

" Единственият късмет за автомагистралата е да бъде приключен стартирания план ", уточни Андрей Новаков.

" Нови дейности по това да се осъществя тунел в почва, която е радиоактивна там, значи на процедура да забравим за това до 2030 година. В доста страни проверяват планове и на никое място не са ги спрели ", разяснява евродепутатът от ГЕРБ-СДС.

" Помните ли играта " Истината или се осмеляваш? " Е, през днешния ден ще забележим България от коя страна ще е - на истината или ще премълчи. ", написа на страницата си във Facebook Андрей Новаков.

" Замрялото строителство на пътища е удар върху имиджа на България и Европа ", " Това държавно управление би трябвало да довърши Автомагистрала " Струма " и " В доста страни проверяват планове и на никое място не стопират да ги строят ".

Сега остава с вас да забележим реакциите. Дали ще има публичност, като преди година, когато една евродепутатка разгласи всеки с костюм в България за престъпник или ще се окаже, че публичност ни би трябвало единствено в случай че се плюе някой съответно ", написа още евродепутатът на ГЕРБ/ ЕНП.

Източник: zonanews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg