Председателят на Районния съд в Несебър Евгени Узунов заяви на

...
Председателят на Районния съд в Несебър Евгени Узунов заяви на
Коментари Харесай

Магистрати се оправдаха: Няма по-високo наказание от 4500 лв. за ритника на шведа Ралф

Председателят на Районния съд в Несебър Евгени Узунов съобщи на ексклузивен брифинг преди минути, че съгласно Наказателния кодекс шведът Ралф Сундберг е получил оптималната присъда за бруталния ритник на беззащитна камериерка – санкция от 4 500 лева Магистратът посочи, че откакто досега екскурзиантът е неосъждан, той се освобождава от наказателна отговорност по член 78а., оповестява " Флагман ".

Според Узунов не се взима под внимание пияното положение на Ралф, тъй като " не следва да се наложи наказателна присъда ". Магистратът добави, че би подкрепил бъдеща законодателна смяна в тази посока. Той се причислява към думите на основния прокурор Сотир Цацаров, който дефинира присъдата като унизителна.

„ Няма напрежение сред институциите. Аз поддържам мнението на основния прокурор. Няма да слизам на равнището на политиците, в последна сметка ние сме съд. Изпратих персонално известие на г–жа Нинова, с цел да й кажа името на съдията “, отговори Узунов на нападките на водача на Българска социалистическа партия.

Несебърският арбитър изрично съобщи, че Българя няма по какъв начин да бъде наказана за прекараните от Ралф дни в ареста.

„ В хода на досъдебното произвеждане е преценено, че има заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение. Това е задачата на мярката за неотклонение. Мярката е в границите на закона, променена е от съда и се изпълняваше “, сподели Евгени Узунов.

Узунов разкри още, че в началото съдът в Несебър е върнал делото в прокуратурата за позволени нарушавания в досъдебното произвеждане. Но съгласно магистрата ставало въпрос за техническа неточност, която не се отразява на реда на производството. 

Той посочи, че Ралф Сундберг би трябвало да заплати санкцията, едвам когато присъдата влезе в действие. Решението обаче предстои на обжалване. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР