Председателят на ПП АБВ Румен Петков е в Либия, където

...
Председателят на ПП АБВ Румен Петков е в Либия, където
Коментари Харесай

Румен Петков е в Либия, където се срещна с либийския министър на вътрешните работи

Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков е в Либия, където се срещна с либийския министър на вътрешните работи Фат’хи Башага, който поздрави за назначението му на поста и му пожела триумф.

В рамките на формалната среща, Петков предложи на либийския министър опцията страната ни да даде на Либия стратегии за битка с наркотрафика и наркоразпространението, прането на пари, образование на полицейски чиновници, задгранична работа, на общополицейски чиновници и на противопожарна защита.

Председателят на Политическа партия АБВ изрази пред министър Фат’хи Башага подготвеност да бъде осъществен разбор на структурата на либийската правоохранителна система и да им бъдат препоръчани дейности за нейното реформиране, което вътрешният министър на Либия одобри с огромна признателност.

Министър Фат’хи Башага прояви голям интерес към опцията да употребява капацитета, който има България, с цел да се образоват чиновниците, като получи увещание, че страната ни може да обезпечи такава подготовка, в това число и със особено снаряжение. Вътрешният министър на Либия незабавно разпореди на службите си да стартират подготовка и съобщи подготвеност да гостува в България и да се премине към съответни дейности за образование на либийски чиновници на правоохранителната система. Румен Петков уведоми министър Фат’хи Башага, че страната ни разполага с огромна експертиза и в неправителствения център (Център за проучване на демокрацията, Международен институт за сигурност и сътрудничество), както и огромен капацитет, граден в годините, в Академията на Министерство на вътрешните работи.

В рамките на формалната среща министър Фат’хи Башага изрази убеденост, че като министър на вътрешните ще постави грижа за сигурността и отбраната на българските жители, които живеят и работят на територията на либийската страна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР