Председателят на полския парламент Марек Кучински обяви, че подава оставка,

...
Председателят на полския парламент Марек Кучински обяви, че подава оставка,
Коментари Харесай

Председателят на полския парламент подаде оставка заради скандал

Председателят на полския парламент Марек Кучински разгласи, че подава оставка, съобщи Ройтерс. До решението му се стигна, откакто беше разкрито, че Кучински е употребявал държавни самолети за частни пътувания на членове на фамилията си.

Очаква се оставката на ръководителя на Народното събрание в Полша да се отрази на резултата на ръководещата партия " Право и правдивост ", защото абсурдът се развихри директно преди парламентарните избори в страната, планувани за 13 октомври.

Броени дни, откакто Кучински се извини обществено, че е употребявал държавния аероплан " Гълфстрийм " за 23 полета със своето семейство , той разгласи и че ще освободи заемания пост.

Политическите анализатори в страната оповестяват, че до през днешния ден ръководещите са изчаквали с вярата абсурдът да замре в разгара на летните ваканции. Заради спомагателните разкрития от полските медии за полетите обаче е станало ясно, че възможните загуби са станали прекомерно огромни, с цел да бъдат подценени. Според анкета на от вестник " Супер Експрес " към 2/3 от поляците са поискали Кучински да подаде оставка.

Според изследване на публичното мнение, извършено преди експлоадирането на абсурда, " Право и правдивост води с 41,7% преди изборите наесен , до момента в който главният опозиционен блок - центристката " Гражданска платформа ", има 25%, а групата леви партии са с 10,2%.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР