Председателят на политически клуб Екогласност, част от коалиция БСП за

Председателят на политически клуб Екогласност, част от коалиция БСП за ...

Емил Георгиев: Василев и Петков поискаха да поемат Екогласност и да я ръководят


Председателят на политически клуб "Екогласност", част от коалиция "БСП за България", Емил Георгиев съобщи в , че са били търсени от Кирил Петков и Асен Василев във връзка с нов политически проект.

"Ние бяхме потърсени. Имахме два разговора - първият беше с представител на г-н Петков, г-н Василев и министъра на образованието. Казаха, че разчитат на нас, защото сме модерна партия. Но поставят условие - те да ръководят изцяло дейността на "Екогласност". И аз казах, че разговорът приключва", заяви Георгиев.

"Те предложиха и друг тип съдействие. На другия ден същият този техен представител ми се обади и каза, че лично Кирил Петков желае да се срещнем. Разговорът беше 2 часа. На него му казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат предложени условия. Оттеглиха иска си да поемат изцяло "Екогласност". Тогава поставиха искането да влязат в ръководството на "Екогласност", защото след няколко дни имахме национална конференция", каза той.

На нас се предложиха избираеми места. Две избираеми места, от което едното примерно в Хасково, другото в Монтана. Те поемат изцяло кампанията и ще предложат хората. Казаха, че са направили кастинг във всички области, подбрали са 50 души, обясни още той.

Директно зададох въпроса кой стой зад този проект, защото в публичното пространство се говори, че президентът е зад този проект. Не получих отговор, но ми се каза, че зад този проект стоят представители на президентската институция, каза Емил Георгиев.

"Казах, че повече разговори няма да има. С този проект е запознат и министър-председателят. Президентът не стои зад този проект, но негови хора - да", категорично заяви Емил Георгиев.

На въпрос на водещата за финансовото обезпечение на новия проект, Емил Георгиев потвърди, че офертата е била и финансова.

"Бил съм подложен на натиск от олигарха Прокопиев, казах им че няма как да бъдем купени. Опитаха се по много неприятни начини да уговорят и други наши представители, като на всяка цена да говорим за 4 избираеми места, 4 втори места, да внесат предварително средства, и всичко това се знае от делегатите на нашата конференция. Казаха, че с този проект е запознат и министър-председателят.Нека да ви кажа още едно име - г-н Копринков, който е един от секретарите на Радев, ме попита дали още продължаваме разговори с въпросните господа, при което аз отговорих с "За какво става въпрос?", но той явно е знаел. Но те самите министри казаха, че са хора от президентството", каза още Георгиев.

Източник: dir.bg