Председателят на политическа партия МИР и съпредседател на "Политическа група

...
Председателят на политическа партия МИР и съпредседател на "Политическа група
Коментари Харесай

Колко пари харчи София за чистене на отводнителните шахти?

Председателят на политическа партия МИР и съпредседател на "Политическа група 5 " в Столичния общински съвет Симеон Славчев внесе през днешния ден запитване до кмета на София поради наводненията от мощните превалявания през миналите дни.

"На 24 юни 2019 година, след проливния дъжд в София бяха наводнени основни улици и тротоари, а на ул. „ Солунска” и ул. „ Граф Игнатиев”, се споделя в питането. Тогава вода навлезе в магазини, заведения и изби на жилищни здания. Имаше проблеми и с придвижването на коли и някои линии на градския превоз също бяха мощно затруднени. Щетите от следващото наводняване в София са съществени, а дискомфортът и рискът за жителите на столицата е действителен, отбелязва още Славчев.

Сред въпросите, на които Йорданка Фандъкова ще би трябвало да дава отговор са: "Колко постоянно и по кое време за последно са почистени отводнителните шахти в София? Има ли съответен проект за поддържането и почистването на отводнителните шахти в София, и надлежно кой го извършва и управлява? Колко средства от бюджета на Столична община са изразходвани от началото на 2019 година досега за почистването и поддържането на отводнителните шахти в София? Какви превантивни ограничения ще предприеме Столична община, с цел да се избегне наводнение на улици, тротоари, магазини, заведения и жилищни здания при последващо рухване на дъжд или градушка в София? ".

Както "Банкеръ " писа, през вчерашния ден водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов също публично изиска информация за наводненията в столицата след пороя в понеделник.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР