Председателят на ПГ на в 48-то Народно събрание Десислава Атанасова

...
Председателят на ПГ на в 48-то Народно събрание Десислава Атанасова
Коментари Харесай

Десислава Атанасова сезира КЗД по случая Морфов-Будинов

Председателят на ПГ на в 48-то Народно заседание Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, сезира Комисията за отбрана от дискриминирането за нарушаване на правилото на равно отнасяне и недискриминация във връзка с артиста от страна на режисьора Александър Морфов.

В сигнала си Атанасова ползва оповестен видеозапис от 05.02.2023 година, който всъщност е изявление на режисьора Морфов във връзка с освобождение на артиста от спектакъла „ Хъшове “. Според Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, изявлението съставлява монолог на режисьора, което е самобитно слово на ненавист, с което той освен подбужда, само че и популяризира и оправдава думите си по отношение на Будинов на основата на политическата му принадлежност.

" Изказванията на режисьора имат публично въздействие и доближават до необятен кръг получатели с оглед професионалната му ангажираност. От видеозаписа е видно циничното изявление на Морфов, съдържащо обидни квалификации към потвърдил се артист, учредени на неговата политическа  принадлежност и убежденията, които има ", написа още в сигнала. От него излиза наяве още, че режисьорът назовава Будинов „ гербаджийски отпадък “ и показва отрицателната си позиция към политическа партия, в частност като неин член: „ …Съжалявам, само че в никакъв случай не съм крил своите антипатии към Банкя, Борисов и сие. Не може човек с тези разбирания и тази позиция в живота да е част от нашето представление… “

" Считам за неприемливо ограничение на правото на труд на който и да е български жител на основата на неговата политическа принадлежност. Морфов употребява репресивни средства и способи, с които показва лицата с „ разнообразни “ възгледи и убеждения според неговите персонални усещания ", написа Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, към КЗД.

Тя добавя, че Александър Морфов е надарен режисьор и има правото на своите политически убеждения, само че сходно право има всеки, който работи освен в Народния спектакъл, а където и да било. " България е свободна и демократична страна и политическите възгледи не са определящи за кариерното развиване на който и да било. В Народния спектакъл работят едни от най-хубавите български артисти и всеки от тях евентуално има своята позиция по политическите тематики. Всеки от тях има правото да показва тази позиция обществено. На процедура не малко артисти и режисьори са подкрепяли разнообразни политически сили. Това нито ги е направило по-малко надарени, нито им е попречило да радват публиката в театъра и киното ", се споделя още в сигнала.

Подчертава се и че преценката на Морфов не е учредена на професионалните качества на артиста Будинов, а издига „ морална летва " пред присъединяване му в спектакъла, учредена на политически възгледи, без оглед на други качества. Режисьорът издига участието в партията като управително начало за оценка на гении.

" С изявлението си Александър Морфов е осъществил дискриминация по отношение на на основата на признаците „ политическа принадлежност “ и „ убеждения “ спрямо останалите артисти, участващи в постановката „ Хъшове “, които не принадлежат към политическа партия и не споделят концепциите и задачите й ", написа в умозаключение Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, и моли на съображение член 50 от ЗЗДискр. да се образува произвеждане и да се откри налице ли е дискриминация във връзка с по признаци „ политическа принадлежност “ и „ убеждения “, както и да се  наложат плануваните в закона наказания и насилствени административни ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР