Председателят на ПГ на Има такъв народ (ИТН) Тошко Йорданов

...
Председателят на ПГ на Има такъв народ (ИТН) Тошко Йорданов
Коментари Харесай

Радев получи празна папка от ИТН, отиваме на поредни предсрочни избори

Председателят на ПГ на " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов върна на президента Румен Радев несбъднат третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на 50-ото Народно заседание.

Заедно с Тошко Йорданов, на " Дондуков " 2 пристигнаха и Станислав Балабанов, Ивайло Вълчев и Драгомир Петров.

„ Благодаря за напъните да оползотворите сполучливо третия мандат в комплицирана политическа конюнктура. Спиралата от избори без резултат продължава да се развихря, и отключва редица деструктивни процеси - блокаж на редица институции, както и подозрения в парламентаризма като форма на действие на страната “, сподели президентът Румен Радев, представен от БГНЕС.

По думите на президента решението на тази рецесия е в ръцете на политическите партии, от които всички чакаме да схванат, че основите на сполучлива коалиция се коват не след изборите.

„ Апелирам за изчерпателен политически спор и почтена игра в идващите седмици, другояче сме обречени да повтаряме процедури, в които от ден на ден хора не виждат смисъл “, сподели още Радев.

Има Такъв Народ от своя страна, благодариха на президента за връчения трети мандат. „ Ако има някакъв позитивизъм, ние разговаряхме с всички политически партии. Имаше диалози сред всички политически субекти в този парламент, които най-вероятно ще бъдат и в идващия. Това е една добра основа идващият път да не изпаднем в същата обстановка. Връщаме мандата несбъднат “, сподели още Тошко Йорданов.

Президентът уточни, че описът с вероятните министър-председатели става още по-къс, след което разгласи, че още през днешния ден ще предложения ръководителят на Народното събрание Рая Назарян на диалог.

„ Рая Назарян е единственият евентуален претендент за министър председател, с който не съм приказвал. Ще я поканя още през днешния ден на диалози. С всички други към този момент съм приказвал, само че ще ги чуя, с цел да видя има ли смяна в тяхното мнение “, сподели Радев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР