Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов няма да подава

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов няма да подава
Коментари Харесай

Подкрепа от ГЕРБ към Цветанов, тръгна кампания в негова защита


Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов няма да подава оставка като ръководител на предизборния щаб на ръководещата партия.Това е споделил той с доближени партийни съратници.

Нещо повече - партията и парламентарната група застават зад него. Партийните структури ще изразят в нарочни заявления поддръжката си за Цветанов, изтъквайки незаменимата му роля за ГЕРБ, настояват от epicenter.bg

Във Facebook е основана група "Цветанов е почтен ", където тече акция от волеизвления на негови поддържници.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов е качил на страницата си във ФБ апела "Цветанов е почтен ". Десислава Атанасова също е споделила страницата, а пък Ирена Соколова е написала въодушевяващ пост в отбрана на зам.-председателя на ГЕРБ.

Според източници от ГЕРБ Цветанов е уверен, че офанзивата против него не е пристигнала извън, а е плод на "приятелски огън " - от Томислав Дончев, за което някои медии интензивно пишат от дни. Томислав Дончев ускори подозренията, откакто през вчерашния ден в ефира на БНР прикани сътрудника си да поеме политическа отговорност.

Вицепремиерът е единственият почитан член на кабинета, който разяснява апартаментгейт в искрено отрицателен за Цветанов аспект и от радиофера го прикани "да даде повече информация, в това число във връзка с последния упрек – връзки с компанията, проверявана ли е, за какво е проверявана, връзка или липса на връзка сред едното и другото ". Дончев споделя и още нещо значително: "скандалът не се е развил до дъно " и моли за "изключително явен и съответен сигнал ", който да разреши доверието да бъде възобновено.

"Дори и най-стабилната парламентарна настройка не би могла да избави някой, във връзка с който доверието е изчерпано, имам поради държавното управление. В този смисъл с изключение на за стабилността на парламентарната поддръжка, би трябвало преди всичко да се мисли и да се удържа доверието. Без доверие, нищо няма смисъл. Убеден съм, че решението ще е такова, че освен да възвърне, само че за какво не и да увеличи доверието ", продължи Дончев, което прозвуча като присъда за Цветанов.

В Народното събрание Цветанов има поддръжката с изключение на на групата на ГЕРБ, още и на Валери Симеонов, както и безмълвната поддръжка на Движение за права и свободи. Единствено водачът на "Атака " Волен Сидеров счита, че зам.-председателят на ГЕРБ би трябвало да понесе някакъв тип отговорност.

Цветанов би трябвало да се върне от Съединени американски щати в сряда. Засега Борисов резервира безмълвие. Очаква се в четвъртък той да свика съвещание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ след завръщането на Цветанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР