Председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова увери държавния глава,

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова увери държавния глава,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова се надява на нов стил във втория мандат на Радев

Председателят на ПГ на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова увери президента, че ще бъдат знаеща, можеща и непримирима съпротива. В 47-то Народно заседание ГЕРБ/СДС ще отстояват демокрацията, законността и Конституцията, съобщи Атанасова в границите на откритата част от консултациите за сформиране на държавно управление, които текат през днешния ден при президента Румен Радев.

Думите на Атанасова бяха и отговор на апела на президента в този парламент като политическа мощ с опит, да проявят мъдрост и да вземат под внимание и да се съобразят с смяната, която постановиха гласоподавателите с трите следващи избори. " Вие сте групировка с богат опит и този опит би трябвало да подхожда на избрана политическа мъдрост ", съобщи Радев и непосредствено се обърна към представителите на ГЕРБ Атанасова, Даниел Митов и Томислав Дончев: " След изборите би трябвало да се вземе под внимание смяната и всеки би трябвало да се преценява с това, в това число и вие. " Президентът изиска от ГЕРБ да имат градивно държание, оттатък поръчката за градивна съпротива и ги увери, че както е бил сериозен към ръководството на ГЕРБ, по този начин и ще бъде сериозен към идното ръководство. " Искам надграждане, а не ходене обратно ", съобщи Румен Радев.

На тази поръчка Десислава Атанасова отговори: " Надявам се с новия Ви мандат стилът на ръководство да е различен ", обяснявайки, че е необходим нов вид разговор в Народното събрание, има потребност от обединяване и мостове, а президентството до този миг е внасяло разделяне.

Ако новото държавно управление има потребност от помощ, то ще я получи от нас, подсигурява Атанасова, само че предизвести, че " всяка неточност ще бъде осветявана и посочена, освен тъй като позицията на опозицията го изисква ".

Атанасова изрази и противоречие във връзка с прекомерната положителна оценка на служебното държавно управление. " Това не съответствува с нашата оценка - то не отговори на някои от упованията на жителите ", сподели Атанасова без да уточни обаче кои са тези упования. Атанасова насочи предизвестие и за несъгласието на ГЕРБ/СДС служебни министри да влязат като постоянни в държавното управление на бъдещата коалиция. Без да спомене името му, ГЕРБ/СДС са срещу вътрешният министър Бойко Рашков да остане отпред на ведомството.

Атанасова акцентира, че ГЕРБ/СДС са втора политическа мощ в Народното събрание макар всички репресии и месеците изчегъртване, на които са били подложени. Атанасова се възмути и че тази заран полиция е нахлула в редакцията на българска медия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР