Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

...
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан
Коментари Харесай

Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на Групата на ЕНП в ЕП и водещ кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов организира работна среща в Брюксел с ръководителя на Групата на ЕНП в Екологичен потенциал и водещ претендент на ЕНП за ръководител на Европейска комисия Манфред Вебер, оповестиха от партията. По време на срещата двамата разискаха политическата обстановка в Европа и България, както и предстоящите провокации по време на акцията за европейските избори през 2019 година

Цветанов и Вебер разискаха напъните, които страната ни поставя за защита на външната граница на Европейски Съюз и предстоящото заслужено решение за заслуженото присъединение на България към Шенгенското пространство. Цветанов изрази признателност за позитивната позиция на Европейския парламент, включително комисията ЛИБЕ и всички водещи европейски политически фамилии – ЕНП, ПЕС, АЛДЕ, както и на Европейската комисия по този въпрос, като акцентира, че България извършва всички критерии за участие.

Манфред Вебер на собствен ред съобщи поддръжка за присъединението на България към Шенген по въздух още при започване на идната година и поздрави страната ни за позитивния отчет по Механизма за съдействие и инспекция. Той означи, че това е най-положителният отчет за България досега и регистрираните в него резултати са заслуга на всички институции и на държавното управление на премиера Бойко Борисов.

Водещият претендент на ЕНП бе специфичен представител на 28-та Среща на върха на ръководителите на парламентарни групи от ЕНП в националните парламенти на Европейски Съюз и в Европейския парламент (ЕП), в която взе участие и Цветанов. По време на срещата Вебер означи позитивния образец на България, която охранява дейно външната граница на Европейски Съюз. Той загатна за визитата си дружно с министър-председателя Борисов и Цветанов на морската и сухопътната граница на България, когато е имал опция от първо лице да се запознае с построения потенциал и успеваемост.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР